• יו"ר: פרופ' חגי לוין
  • מזכיר האיגוד: ד"ר ערן קופל
  • גזבר: פרופ' נדב דוידוביץ'
  • חברת ועד: ד"ר מאיה לבנטר-רוברטס
  • חברת ועד: ד"ר מיכל ברומברג
  • ועדת ביקורת: ד"ר עמוס מור, פרופ' אילנה בלמקר, פרופ' ליטל קינן בוקר
חדשות

הממשלה אישרה: תוספת תקציב של 2 מיליארד שקל למערכת הבריאות

משרד הבריאות יקבל תקציב נוסף לרפורמה בכוח האדם, לקיצור תורנויות מתמחים בפריפריה ולשיקום מערך בריאות הנפש | תקציב סל התרופות יקובע על 600 מיליון שקל | תקציב בתי החולים העצמאיים יגדל

צוות רפואי. צילום אילוסטרציה

משרד הבריאות יקבל תוספת תקציב של 2 מיליארד שקל – כך סוכם בין נציגיו לבין משרד האוצר במהלך הלילה שבו הושגו הסכמות שונות בנוגע לתקציב המדינה. תקציב המדינה אושר לפנות בוקר פה אחד על ידי הממשלה ויועבר לדיונים בכנסת, שם אישורו עלול להיתקל בקשיים.

לפי דיווח ב-ynet, הסיכום הוא בגדר פשרה. "שר הבריאות הצליח לחלץ תוספת למשרדו מנציגי משרד האוצר של ליברמן", צוין בדיווח לפיו סוגיית תקציב הבריאות היתה המחלוקת המרכזית בדיון שקיימו השרים מאתמול בבוקר. "הורוביץ דרש לתת לו תוספות משמעותיות, ובמסגרת הסיכום, כעת יקבל משרד הבריאות תוספת של שני מיליארד שקל, בנוסף לתוספת הקבועה של שלושה מיליארד שקל". התקציב הנוכחי של משרד הבריאות עומד על 43 מיליארד שקל.

לפי ערוץ 12, שר הבריאות דרש תוספת של 2.5 מיליארד שקל לתקציב מערכת הבריאות בעוד שנציגי האוצר עימם התנהל המו"מ הלילי רצו לתת תוספת של חצי מיליארד שקל בלבד. "בסופו של דבר נקבע כי התוספת למשרד הבריאות תהיה כך: 3 מיליארד שקל כגידול קבוע ועוד 2 מיליארד שעליו סוכם". כך גם דווח ב"הארץ". בשני הדיווחים פורט לאן מיועדת התוספת.

הממשלה תאשר את תיקון "המקדם הדמוגרפי"

לשיקום מערך בריאות הנפש, סוכם על 400 מיליון שקל, בכלל זה לבינוי ושיפוץ מרכזי בריאות הנפש ובתי החולים הפסיכיאטריים. במסגרת שלב א' בתכנית זו יועברו 400 מאושפזים כרוניים מבתי החולים לבריאות הנפש למסגרות בקהילה. עוד סוכם על יישום תכנית מקיפה לקיצור תורים לטיפולים פסיכותרפיים בקופות החולים.

למניעת השחיקה בשירותי הבריאות, סוכם שהממשלה תאשר את תיקון "המקדם הדמוגרפי", כך שיבטא את הזדקנות האוכלוסיה בישראל. תיקון המקדם צפוי להעלות באופן אוטומטי את תקציב מערכת הבריאות ביותר מ-130 מיליון שקל בשנת 2022 וסכום זה יגדל באופן אוטומטי מדי שנה בהמשך בהתאם לקצב הזדקנות האוכלוסיה. כן נקבע שיימשך תקצוב התכנית הלאומית להוספת מיטות בבתי החולים.

סל התרופות יקובע על סכום של 600 מיליון שקל - גידול של 100 מיליון שקל ביחס לתקציבו בשנים האחרונות, מתוכם 50 מיליון שקל יוקצו לתכנית לאומית לרפואה מונעת. עוד סוכם על קיבוע והגדלת תקציב בתי החולים הציבוריים העצמאיים, בסך של כ-500 מיליון שקל.

בנוסף, תחול רפורמה בכוח האדם שמשמעותה קיבוע של כל התקנים שהוקצו כזמניים לצורך המאבק במגיפת הקורונה. מדובר ב-600 רופאות ורופאים, 1,550 אחים ואחיות ו-700 עובדי מינהל ומשק וצוותי המקצועות הפרא-רפואיים. על מנת להתמודד עם מצוקת כוח האדם במערכת, סוכם גם על תגבור היקף ההכשרות למקצועות הרפואה. לשם כך יפתחו כ-270 "כסאות" נוספים לסטודנטים לרפואה ולכ-1,500 אחיות בכל שנה שיוכשרו במוסדות האקדמיים בישראל.

בנוסף, במסגרת תכנית רב שנתית לקיצור תורנויות המתמחים, תקוצר התורנות של מתמחים בפריפריה באופן מיידי מ-26 שעות ל-16 שעות במשמרת במחלקות הבאות: מלר"ד, פנימית, ילדים, נשים, נוירולוגיה ורדיולוגיה.

עוד סוכם על הקצאת שישה מכשירי MRI חדשים שיוצבו בפריפריה, אולם המכשירים יועברו לרשות קופות החולים כדי לאפשר את הפעלתם בקהילה. כמו כן, סוכם על תקציב שיסדיר ביטוח רפואי של כלל חסרי המעמד בישראל כמו עובדים זרים, שיהיו זכאים לשירותי רפואה בסיסיים.

לפני ישיבת הממשלה פרסם איגוד רופאי בריאות הציבור בהסתדרות הרפואית אזהרה לפיה "המשך הזנחת בריאות הציבור בתהליכי קבלת ההחלטות, בתכנון ובתקצוב, מגדיל פערים חברתיים ועולה בחיי אדם. חייבים להטמיע גישה של 'בריאות בכל מדיניות' וגישה מניעתית-קהילתית בתהליכי תכנון, בהשקעה בכוח אדם ובתקציבים במערכת הבריאות, בתמריצים כלכליים, במדיניות מיסוי ואף במענה לקורונה".

בניירות עמדה של האיגוד גם נאמר כי אי הכללת נציג של משרד הבריאות בותמ"ל והיעדר צביעת תקציב לביטחון תזונתי הן דוגמאות מובהקות לקוצר ראייה שיעלה בחיי אדם. "אם אנו חפצי חיים, אסור לנו להזניח את בריאות הציבור", צוין.

נושאים קשורים:  תקציב מערכת הבריאות,  שר הבריאות ניצן הורוביץ,  חדשות,  משרד האוצר,  סל התרופות,  קיצור תורנויות,  בריאות הנפש,  בתי חולים
תגובות
אנונימי/ת
02.08.2021, 19:15

מה שעוד אישרה הממשלה, ולא זוכה לאזכור כמעט באף מקום, הוא מס של 40% על כל הכנסה שהיא מרפואה פרטית, הפעם מבלי להפלות בין רופאים מנתחים לאחרים.
דוגמה טובה לניצול הצלחה של נערי וםקידוני האוצר: לאחר שכשלנו במעקב על חוק ההסדרים 2016 וחוק הצינון, ולאחר שנאסר עלינו, הפושעים, לקבל ישירות ממנותחים שכר מנתח, רק כדי שבתי החולים הפרטיים יוכלו לגזור קופון נוסף עבור הגבייה.
כך, במקום להזרים חובות עתק למערכת הבריאות הציבורית הגוססת, מנסים "לעזור" לה ע"י פגיעה ברפואה הפרטית.
מעניין מדוע לא מנסים לעזור גם ע"י מסים לעו"ד / רו"ח / אדריכלים, ועוד ועוד מקצועות חופשיים מהמגזר בפרטי?
רמז: שלא כמונו הרופאים העלובים, אצלם זה לא יעבור!!
אז עד שנלמד ממחאת החקלאים בארץ, או מחאת נהגי המוניות בצרפת, לא נותר לנו אלא להמשיך לקונן בבכי ונהי, כהרגלנו...

אנונימי/ת
03.08.2021, 05:34

כולי תקווה שהפעם הרופאים העצמאים יבינו סוף סוף שאם לא יסיקו מסקנות פשוטות ימשיכו להכות בהם.
בהינתן פוליטיקאים שלא רוצים רפואה פרטית צריך לעצור לתקופה בלתי מוגבלת את שירותי הרפואה הפרטית מחד ולהפסיק לעשות פרוטקציות ע״ח האזרח הפשוט לכול מקורב למלכות ברפואה הציבורית מאידך. יש להנהיג שיוויון מוחלט ורפואה ציבורית טובה ושווה לכול אזרח ואזרח

אנונימי/ת
03.08.2021, 19:42

הגיע הזמן שנוריד כפפות ונשבות כמו שצריך. לנטוש את כל המחלקות ללא יוצא מן הכלל.

אנונימי/ת
02.08.2021, 19:38

בושה.שר הבריאות דואג רק לבתי החולים ולא לקהילה.במה הוא שונה מאלו שקדמו לו?

אנונימי/ת
02.08.2021, 20:46

אכן מס הרפואה הפרטית דרמטי מאוד לציבור הרופאים. חלקו יגולגל אל הציבור. סביר שזה יגרום לירידה בהיקף הרפואה הפרטית לאור התייקרות המחירים.

אנונימי/ת
03.08.2021, 00:40

מה לעשות, המודל של הרפואה הפרטית בישראל והלשד שמצצה מהמערכת הציבורית בשנים האחרונות היה מעט חזירי

אנונימי/ת
03.08.2021, 05:36

צודק. צריך להנהיג בישראל רפואה קומוניסטית. ניסו את זה ברוסיה ובמדינות חשוכות זה תמיד הצליח.

אנונימי/ת
03.08.2021, 13:55

ומה עם מתמחים במרכז? עשויים מברזל?