• יו"ר: פרופ' חגי לוין
  • מזכיר האיגוד: ד"ר ערן קופל
  • גזבר: פרופ' נדב דוידוביץ'
  • חברת ועד: ד"ר מאיה לבנטר-רוברטס
  • חברת ועד: ד"ר מיכל ברומברג
  • ועדת ביקורת: ד"ר עמוס מור, פרופ' אילנה בלמקר, פרופ' ליטל קינן בוקר
COVID-19 בישראל

זינוק של יותר מ-250% במספר החולים הצעירים במצב קשה

בתוך חודש בלבד נרשמה עלייה דרמטית במספר חולי הקורונה מתחת לגיל 40 המאושפזים במצב קשה וקריטי - "האוכלוסיה המבוגרת כבר מחוסנת והצעירים חוטפים את זה חזק יותר"

צוות רפואי במחלקת פנימית קורונה ב"שערי צדק". צילום: אוליביה פיטוסי/ פלאש 90

משרד הבריאות פרסם הבוקר (ד', 07:00) את נתוני התחלואה העדכניים: 7,919 ישראלים אובחנו אתמול כחיוביים לקורונה. בסך הכל בוצעו כ-85 אלף בדיקות ושיעור החיוביים עמד על 9.3%.

בבתי החולים ברחבי הארץ מאושפזים 1,789 חולי קורונה, מהם 1,074 במצב קשה. 292 חולים מונשמים. אתמול נפטרו 31 חולי קורונה ומספר המתים עד כה ומאז פרוץ המגיפה: 4,888.

עוד עולה מהנתונים כי בתוך חודש בלבד נרשמה עלייה של 252% במספר חולי הקורונה מתחת לגיל 40 במצב קשה וקריטי בבתי החולים. כב-31 בדצמבר אושפזו בבתי החולים 23 חולים קשים וקריטיים מתחת לגיל 40. לאחר חודש מספרם כבר עמד על 81.

במערכת הבריאות מייחסים את המגמה הזאת, בין היתר, להתפשטות המוטציה הבריטית, הנמצאת כבר ב-70% מהמאומתים בישראל וגורמת להדבקה נרחבת וקשה יותר.

פרופ' דוד גרינברג, יו"ר החטיבה לרפואת ילדים במרכז הרפואי סורוקה, חבר הצוות לטיפול במגיפות וחבר בוועדת החיסונים של משרד הבריאות, צוטט הבוקר ל-ynet: "יש ירידה דרמטית בתחלואה בקרב בני ה־60 ומעלה, אך בגלל שהזן הבריטי מאוד מידבק וגורם לתחלואה יותר קשה, הוא מתפשט יותר מהר ובקרב אוכלוסיות שאינן מתחסנות, כלומר צעירים. בנוסף, הזן גורם להם למחלה יותר קשה והוא ככל הנראה אלים יותר. החבר'ה הצעירים, שחושבים שהם בריאים, חוטפים את זה חזק יותר".

ד"ר אסף פרץ, מנהל מחלקת הקורונה ב"אסותא-אשדוד", צוטט גם הוא בדיווח: "אנחנו רואים שהאוכלוסיה המבוגרת מחוסנת, ומנגד רבים מהצעירים עדיין לא התחסנו. ההתמודדות לא שונה והטיפול אותו טיפול, אבל כשחולה בן 40 מגיע להנשמה זו מעמסה נפשית הרבה יותר מורכבת. ברמה האישית, יותר קשה לטפל בחולה שהוא בן גילך, לראות אותו מידרדר ומצריך הנשמה, מאשר לטפל בבן אדם שהוא בן 80 או 90, כמו שהרבה יותר קשה לטפל בילדים. אני חושב שאנחנו לא מתנהלים בצורה אחראית. בסגר הראשון הרגשתי כמו יום כיפור, והיום זה לא באמת מעניין אף אחד".

נושאים קשורים:  חולי קורונה,  חדשות,  תחלואה,  19-COVID,  ד"ר אסף פרץ,  פרופ' דוד גרינברג
תגובות