• יו"ר: פרופ' חגי לוין
  • מזכיר האיגוד: ד"ר ערן קופל
  • גזבר: פרופ' נדב דוידוביץ'
  • חברת ועד: ד"ר מאיה לבנטר-רוברטס
  • חברת ועד: ד"ר מיכל ברומברג
  • ועדת ביקורת: ד"ר עמוס מור, פרופ' אילנה בלמקר, פרופ' ליטל קינן בוקר
COVID-19 בישראל

בהר"י נרתמים למאמצי ההסברה לעידוד צוותים רפואיים להתחסן

ועדת משנה בהר"י בוחנת את יעילות ובטיחות החיסונים לקורונה | ראש הלשכה לאתיקה בהסתדרות הרפואית: "לא יקרה דבר אם נמתין עד לקבלת אישורי ה-FDA. למה הצוותים הרפואיים צריכים לרוץ בראש?"

פרופ' ציון חגי, יו"ר הר"י. "צעד תקדימי ומסוכן של משרד האוצר, שעוד עלול להיזכר לדיראון עולם"

משרד הבריאות ופרויקטור הקורונה, פרופ' נחמן אש, ביקשו מהנהגת ההסתדרות הרפואית ובכירי הרופאים בישראל להירתם למאמצי ההסברה לשם עידוד הציבור להתחסן כנגד נגיף הקורונה. אתמול (ב') נפגש פרופ' אש עם יו״ר ההסתדרות הרפואית, פרופ' ציון חגי, יחד עם בכירי משרד הבריאות, ד״ר בעז לב וד״ר ורד עזרא. מטרת הפגישה היתה: כיצד להוביל במשותף את מאמצי ההסברה בנושא חיסוני הקורונה, במיוחד בקרב הצוותים הרפואיים.

משתתפי הפגישה גיבשו את המתווה המתאים להעברת המידע על החיסונים לצוותים הרפואיים והסכימו שיש צורך בשקיפות מלאה ביחס לכלל המידע אודות המחקרים שנעשו בתרכיבי החיסון החדשים, ביחס ליעילותם ובטיחותם החיסונים.

הבוקר פרסם "ישראל היום" דיווח לפיו נשמעו בימים האחרונים רופאים שהביעו הסתייגויות והיו ביניהם שהתבטאו: "אנחנו לא מוכנים להיות שפני ניסוי במבצע חיסוני הקורונה". בין השאר צוטט מי שהיה יו"ר ההסתדרות הרפואית, פרופ' ליאוניד אידלמן, כיום יו"ר המכון לאיכות בהר"י שגם עומד בראש ועדה שהוקמה בהר"י לנושא חיסוני הקורונה, שאמר: "יש חששות מטבע הדברים. רופאים, כמו כל אדם, אפילו יותר, רוצים לדעת באופן מלא על מה החיסון החדש מבוסס. אנחנו תומכים בחיסונים, אך כידוע אלוהים נמצא בפרטים הקטנים ועד כה החברות שפיתחו אותם לא פרסמו בפומבי את הממצאים המלאים מהניסויים שהן ערכו. זו הפעם הראשונה בהיסטוריה שחיסון מפותח כל כך מהר ובזמן מגיפה. במקום שהפיתוח ובחינת תוצאות הניסויים יימשכו כמקובל שבע-כעשר שנים - הכל נעשה בתוך שנה אחת. לא נקבל החלטה עד שלא נדע מהי החלטת ה-FDA".

בדיווח גם צוטטה ד"ר תמי קרני, ראש הלשכה לאתיקה בהסתדרות הרפואית ויו"ר-שותפה בוועדת החיסונים, שאמרה: "מטרת הוועדה שלנו היא לבחון את מלוא הנתונים. כרגע הם עדיין לא בידינו. הדיונים גם יכללו את ההיבט האתי. כיצד, כרופאים, נותנים טיפול כשאין עדיין את מלוא המידע. אנחנו רוצים לשמור על האוטונומיה של כל אדם, שיוכל להחליט אם הוא לוקח או לא לוקח את החיסון. צריך לחכות בסבלנות. אנחנו כבר עשרה חודשים נמצאים בדרך לחיים חדשים עם הקורונה. אז מה בוער? לא יקרה דבר אם נמתין עד לקבלת אישורי ה-FDA. למה הצוותים הרפואיים צריכים לרוץ בראש? שאלה אחרת שעולה: האם מטופלים יסמכו על הרופאים שימליצו להם על החיסונים? האם הרופא המליץ כאשר הוא שקט ושלו ויודע את מלוא הנתונים או משום שהמדינה לוחצת עליו?".

עינב שימרון-גרינבוים, סמנכ"ל ההסברה במשרד הבריאות, שתהיה אחראית על צוות ההסברה לחיסונים, אמרה: "הרופאים הם הקהילה המשמעותית ביותר בתוך אירוע ההסברה. אנחנו רוצים שיהיו רגועים ובטוחים בדבר יעילות ובטיחות החיסון. ההסברה לרופאים היא לכן קריטית לצורך הרחבת ההסברה לכלל הציבור. הרופאים יקבלו את כל המידע בשקיפות".

הבוקר הבהירה הר"י בהודעה שהופצה לכלי התקשורת: "ההסתדרות הרפואית מבקשת להבהיר כי האמירות המתפרסמות היום ומייחסות חשש לכאורה בקרב הרופאים מפני החיסונים ויעילותם יצאו מהקשרן ואינן משקפות כלל ועיקר את עמדת ההסתדרות הרפואית".

פרופ' חגי הדגיש: "ההסתדרות הרפואית מברכת על ההתקדמות העולמית והמדעית בכל הנוגע לחיסוני הקורונה. אנחנו ממתינים לתוצאות הבדיקות שיבצע ה-FDA כדי שנוכל לצאת בהמלצות ברורות באשר לבטיחות ויעילות החיסון.

"לא בכדי הקמנו בהר״י ועדת משנה של מומחים הבוחנת מצידה את יעילות ובטיחות החיסונים, כמו כן גם את נושא התיעדוף בחלוקת החיסונים לציבור. עם קבלת כל החומר המדעי והאישורים של ה-FDA ומכוני המחקר באירופה, נבחן את בטיחות ויעילות החיסונים החדשים ונהיה גם הראשונים להתחסן, כמובן רק לאחר שהם יעברו בישראל את כל תהליך האישורים הנדרש.

"אני כרופא וכיו"ר הר"י מאמין בחיסונים, גם מתוך המידע הקיים היום ושהתפרסם לאחרונה. לי נראה שהחיסונים בטוחים. יש מעט תופעות לוואי קלות וכולן מופיעות לפרק זמן קצר. אני מוכן להיות הראשון להתחסן. אנחנו הרופאים עומדים בחזית המאבק במגיפה מאז כשנה".

נושאים קשורים:  הר"י,  ד"ר תמי קרני,  פרופ' לאוניד אידלמן,  פרופ' ציון חגי,  חיסון לקורונה,  צוותים רפואיים,  הסברה,  חדשות,  19-COVID,  קורונה
תגובות