• יו"ר: פרופ' חגי לוין
  • מזכיר האיגוד: ד"ר ערן קופל
  • גזבר: פרופ' נדב דוידוביץ'
  • חברת ועד: ד"ר מאיה לבנטר-רוברטס
  • חברת ועד: ד"ר מיכל ברומברג
  • ועדת ביקורת: ד"ר עמוס מור, פרופ' אילנה בלמקר, פרופ' ליטל קינן בוקר
קורונה בישראל

יומיים ברציפות: מעל 2,180 מאומתי קורונה חדשים בישראל

מ"מ ראש שירותי בריאותי הציבור: "אנחנו במצב גבולי של תחלואה. לבתי החולים יהיה קשה להחזיק כך מעמד הרבה זמן"

תחנת בדיקה לקורונה. צילום: פלאש 90

עד כמה משמעותית מגמת העלייה בתחלואת הקורונה בישראל בימים האחרונים ממחיש דו"ח משרד הבריאות מהבוקר (ד', 10:30): אתמול אובחנו 2,183 חולים חדשים ושלשום 2,182, לעומת יום א' שבו היו רק 1,104 מקרים חדשים.

לפי הדו"ח, עד כה חלו בישראל מתחילת המגיפה 119,627. מחצות ועד מועד הדיווח אובחנו 552 חולים חדשים. במצב פעיל עכשווי נמצאים היום 22,002. במצב קשה 423 ובמצב בינוני 171 – בשני אלה ירידה מסוימת לעומת אתמול ושלשום. בבתי החולים מאושפזים 864 חולים, מהם 114 מונשמים - ירידה לעומת 120 שלשום אבל פחות מהשיא של 13 באפריל – 137.

עד כה נפטרו 963 – שלושה מאז חצות. אתמול נפטרו 14. השיא היומי של פטירות היה ב-31 באוגוסט – 21 מהחולים. עד כה החלימו 96,662. אתמול נעשו 27,920 בדיקות כאשר 8.1% מאלה שלגביהם הסתיים הפענוח נמצאו חיוביות.

עובדי המעבדות שקיימו אתמול הפגנת מחאה ליד מעון ראש הממשלה ברחוב בלפור בירושלים בקריאה שיתערב כדי למצוא פתרון לבעייתם ובכך תסתיים שביתתם, הודיעו הבוקר – כאשר עיצומיהם נכנסו ליומם הרביעי – כי עקב העלייה החדה בתחלואה שמסכנת את הציבור, החליטו העובדים להתמקד במהלך ימי השביתה בביצוע בדיקות מעבדה לקורונה וזאת בנוסף לבדיקות האחרות שמוגדרות כהכרחיות להצלת חיים. כל שאר הבדיקות לא יתבצעו, בכלל זה בדיקות עבור הקהילה. המו"מ עם האוצר לא התחדש.

מקרב עובדי בתי החולים נמצאים היום בבידוד 1,990 עובדים, ביניהם 310 רופאים ורופאות ו-554 אחיות ואחים. באף בית חולים אין הבוקר תפוסה של 100% ומעלה במחלקות הקורונה. העמוסות ביותר הן ב"הדסה עין כרם" עם תפוסה של 96.23%, "ברזילי" 92.5%, "שערי צדק" 90.9% ו"שמיר-אסף הרופא" עם 86.89%. המספר הגבוה ביותר של עובדים בבידוד הוא מקרב עובדי בית החולים מאיר בכפר סבא - 99 עובדים.

ד"ר שרון אלרעי, מ"מ ראש שירותי בריאותי הציבור במשרד הבריאות, שהתראיינה ל-ynet אמרה הבוקר: "אנחנו במצב גבולי של תחלואה. לבתי החולים יהיה קשה להחזיק כך מעמד הרבה זמן". היא הזהירה: "תכנית הרמזור לא תעבוד אם הציבור לא ישתף פעולה. כשרואים תמונות מבית ספר בירושלים, עיר כתומה, עם התקהלויות של המוני ילדים החוגגים את תחילת שנת הלימודים, או החתונות הפיראטיות עם אלפי משתתפים, זה מטריד מאוד".

על מערך החקירות האפידמיולוגיות אמרה ד"ר אלרעי: "מערך החקירות האפידמיולוגיות שמובל על ידי בריאות הציבור עובד בצורה מקסימלית. אנחנו מרחיבים אותו עכשיו עם מעגלים נוספים של אנשי רשויות. הרבה מאוד נתונים על מגעים של נחקרים מגיעים מתוך חקירות של האנשים, שיחות עם מאומתי קורונה, דיגום. במערך הזה כמעט 1,000 חוקרים כיום".

כמו כן אמרה ד"ר אלרעי: "אנחנו לא תומכים בהמלצה על הטלת סגר גורף על כל הערים האדומות. צריך יהיה לבחור בקפידה אילו הגבלות משמעותיות יהיו והיכן. נעשה זאת רק במקומות שבהם יהיה ברור שסגר או כל הגבלה נוספת יעזרו להפחית בתחלואה". עוד מסרה כי היום או מחר יפרסם משרד הבריאות את רשימת כלל הערים והצבעים שלהן.

נושאים קשורים:  חקירה אפידימיולוגית,  קורונה,  תחלואה ותמותה,  בידוד,  סגר,  חדשות,  ד"ר שרון אלרעי פרייס
תגובות