• יו"ר: פרופ' חגי לוין
  • מזכיר האיגוד: ד"ר ערן קופל
  • גזבר: פרופ' נדב דוידוביץ'
  • חברת ועד: ד"ר מאיה לבנטר-רוברטס
  • חברת ועד: ד"ר מיכל ברומברג
  • ועדת ביקורת: ד"ר עמוס מור, פרופ' אילנה בלמקר, פרופ' ליטל קינן בוקר
נגיף הקורונה

ב"שיבא" הוקם מתקן בידוד מיוחד לקליטת נדבקים בנגיף הקורונה

עד כה היו בישראל 38 מקרים שהוגדרו כחשודים, אך לאחר בדיקות מעבדה כולם שוחררו לבתיהם | מספר מקרי הקורונה בעולם – מעל 24 אלף | מספר המתים עלה ביממה האחרונה ל-492

מתחם הבידוד ב"שיבא". "בשונה מנגיף האבולה, המחלה אינה עוברת במיוחד במגע ובהפרשות, ולכן הצורך בהפרדת מערכות הביוב והפסולת בבתי החולים מוטל בספק, ובמילא קיבולת האשפוז במתקנים הייעודיים בבתי החולים היא מזערית". צילום: דוברות בית החולים

עד כה, 38 ישראלים, ביניהם ילדה בת תשע, נחשדו כמי שנדבקו בנגיף הקורונה החדש, עברו בדיקות לאבחון וזיהוי זן הנגיף, חלקם הושאר בבידוד בבתי חולים ואחרים נשלחו לבידוד ביתי – אבל כל המקרים, כך הובהר מתוצאות בדיקות המעבדה, היו שליליים לנגיף. אתמול (ג') שוחררה לביתה הילדה לאחר ששהתה במרכז שניידר לרפואת ילדים. פרטים אלה נמסרו אתמול (ג') לשר הבריאות יעקב ליצמן בעת שביקר עם צוות ממשרדו במעבדה הארצית הראשית לזיהוי נגיפים הפועלת ב"שיבא".

מימין,נציב שירות המדינה פרופ' דניאל הרשקוביץ ושר הבריאות יעקב ליצמן בסיור במעבדה הארצית הראשית לזיהוי נגיפים הפועלת ב"שיבא". צילום: משרד הבריאות

אתמול גם התקיים במתחם בית החולים תרגיל לקליטת מטופל החשוד כמי שנדבק בנגיף, תהליך הטיפול בו והעברתו לבידוד. במתחם "שיבא" הוקם במיוחד לשם כך מתקן מבודד, מעין אוהל ענק שבו 12 מיטות וציוד נלווה הנדרש לתקופת בידוד שבמהלכה יימצא חשוד כנשא הנגיף או מי שיאובחן כחולה.

מנהל המרכז לרפואת אסונות וסיוע הומניטרי ב"שיבא", פרופ' אלחנן בראון, אמר שבית החולים ערוך לקבל באופן מיידי 12 איש, "אולם יש לנו את היכולת לפרוס מרכז נייד לטיפול בחולי קורונה. "מה שפרוס ומוכן עתה לקליטת מטופלים הוא רק 20% מהיכולת שלנו", אמר פרופ' בראון.

המתקן, נמסר, בנוי על פי כללי "תורת ההפעלה של ה-WHO" על בסיס לקחים שהופקו בעקב התפרצות האבולה באפריקה. העיקרון המנחה: יאושפזו כל אלה שקיים חשד שנדבקו בקורונה עד לקבלת האבחנה המאומתת.

עוד אמר פרופ' בראון כי המתקן בתצורתו הנוכחית מאפשר מתן טיפול החל מרמות של תסמינים קלים עד קשים ועד טיפול נמרץ. היכולת המירבית היא לקלוט בו 60 חולים. הצוות הרפואי שיטפל בחולים עבר הכשרה ספציפית לצורכי הטיפול בנדבקים בנגיף הקורונה כחלק מההתכוננות שמבצע הצוות בתרגולת בימים האחרונים.

שר הבריאות ליצמן שב ואמר: "עד כה הנגיף לא הגיע לארץ ועם זאת, כל מקרה נבדק ונעשה כל מה שצריך כדי למנוע את כניסת הנגיף לישראל. אנחנו מקווים שלא ייכנס, אבל כמעט שאין מנוס והנחת העבודה היא שזה עלול לקרות. אנחנו מקדמים היערכות מלאה למצב כזה".

המעבדה הארצית לזיהוי נגיפים ב"שיבא". צילום משרד הבריאות

מנהלת המעבדה לנגיפים של משרד הבריאות, פרופ' אלה מנדלסון, מסרה שעתה יש ברשותה כל הכלים הנדרשים. מלאי חומרים לפעילות המעבדה הוזמן מחו"ל. כל המערכת מוכנה ומשך הבדיקות עתה הוא הרבה יותר קצר מאשר היה בתחילת ההתפרצות.

בתדרוך לתקשורת הציג ד"ר אבי עירוני, מנהל המיון ב"שיבא", את שרשרת הבדיקות שעוברים חשודים בהידבקות ובחשיפה לנגיף. "כל חשוד ייקלט על ידי צוות הביטחון ויופנה לעמדת מיון חיצוני. צוות יתשאל אותו ויראה אם הוא בסיכון או שאפשר להמתין. בהתראה, תגיע אחות, תפתח את הדלת ותכניס את המטופל ליחידת הבידוד. השאיפה היא שלא להכניס אנשים מיותרים למיון. נעשה את מירב המאמץ ששלב ראשוני זה יהיה בחוץ". מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב אמר: "במידת הצורך תהיה קיבולת לאשפוז של אלפי חולים בבתי חולים בישראל".

אתמול גם הופצה תעודת מחלה המבוססת על הצהרת העובד לשם אישור ימי מחלה המגיעים לו עקב קורונה ובידוד שנדרש לעבור לתקופה של 14 ימים.

פרופ' דניאל הרשקוביץ, נציב שירות המדינה, הודיע כי הנציבות תשתף פעולה עם משרד הבריאות וגורמים נוספים במסגרת ההיערכות להתמודדות עם הנגיף ככל שיידרש.

הבוקר (ד') עלה מספר החולים בעולם בנגיף קורונה ל-24,553, מהם 3,886 מקרים חדשים. 3,233 (13%) מוגדרים כמקרים במצב קריטי, מאלה 3,291 בסין. עד כה מספר החולים שנפטרו הוא 492 – 65 מהם רק ביממה האחרונה. מקרי קורונה מדווחים יש ב-28 מדינות. 907 מהחולים החלימו, מהם 892 בסין.

ביפן עלה מספר המקרים ל-33, בתאילנד ל-25, בסינגפור ל-24, בהונג קונג ל-18 (אחד החולים מת), בדרום קוריאה - 18, באוסטרליה - 13.

לפחות עשרה מהמקרים ביפן הם של חשודים כנדבקי קורונה על ספינת קרוזים העוגנת מחוץ לנמל יוקוהמה. נוסע בן 80 שעלה לספינה בהונג קונג הדביק את כל השאר. עקב כך, 3,700 נוסעי הספינה הוכנסו לבידוד ולסגר.

כ-80% מהחולים שמתו הם בני יותר מ-60, כאשר 75% מאלה היו עם מחלות רקע אחרות, בעיקר סוכרת ומחלות קרדיווסקולריות.

נושאים קשורים:  בית החולים שיבא,  חדשות,  מגיפה,  התפרצות מחלה,  בידוד,  נגיף הקורונה
תגובות