• יו"ר: פרופ' חגי לוין
  • מזכיר האיגוד: ד"ר ערן קופל
  • גזבר: פרופ' נדב דוידוביץ'
  • חברת ועד: ד"ר מאיה לבנטר-רוברטס
  • חברת ועד: ד"ר מיכל ברומברג
  • ועדת ביקורת: ד"ר עמוס מור, פרופ' אילנה בלמקר, פרופ' ליטל קינן בוקר
חדשות

עלייה ניכרת בתחלואת השעלת בישראל מאז תחילת השנה

מתחילת 2019 ועד החודש שעבר דווחו 986 מקרי שעלת | יו"ר איגוד רופאי הילדים: "שעלת בקרב מי שלא חוסן עלולה להיות מחלה קשה"

שעלת. אילוסטרציה

מתחילת 2019 ועד החודש שעבר הצטברו באגף האפידמיולוגיה במשרד הבריאות דיווחים על 986 מקרים של שעלת – עלייה של כמעט פי שלושה לעומת התקופה המקבילה אשתקד שבה היו רק 389 מקרים. בכל שנת 2018 היו בישראל 665 מקרי שעלת וב-2017 – 500.

בכתבה ב"ישראל היום" מדווחת הבוקר (ד') מיטל יסעור בית-אור על מקרה שבו תלמידת בית ספר יסודי ברמת גן חלתה בשעלת, ההורים ביקשו מהנהלת בית הספר שכל הילדים בו יקבלו טיפול מונע אולם ההנהלה הודיעה להורים שעל פי הנחיות משרד הבריאות רק אם שני ילדים מאותה כיתה נדבקו בשעלת יינתן טיפול מונע ואין צורך בשום פעולה אחרת. הורי התלמידים נתבקשו "לגלות ערנות ולפנות לרופא המטפל אם מופיעים תסמינים כמו שיעול חריג". משרד הבריאות אישר כי אכן אלו ההנחיות.

על פי הדיווח, פרופ' שי אשכנזי, יו"ר איגוד רופאי הילדים ומומחה למחלות זיהומיות, מתח ביקורת חריפה על ההחלטה: "בכל חשיפה לשעלת יש לתת טיפול מונע תרופתי (אנטיביוטיקה) למניעת שעלת לכל בני המשפחה ולכל מי שבא במגע עם החולה ללא קשר למספר מנות החיסון שקיבל. שעלת בקרב מי שלא חוסן עלולה להיות מחלה קשה".

על פי תדריך החיסונים של משרד הבריאות, אין לתת טיפול מונע כאשר יש מקרה תחלואה בודד בשעלת בכיתת לימוד. כאשר יש שני מקרים או יותר, מומלץ לשקול טיפול אנטיביוטי. "מידת ההידבקות של המחלה איננה זהה לזו של חצבת, ולכן הוגדרו קריטריונים למגע קרוב ומי נזקק לטיפול מונע", נמסר.

החיסון נגד שעלת ניתן בגיל חודשיים, ארבעה חודשים, חצי שנה ושנה בכיתה ב' ובשנים האחרונות נוספה מנת דחף בכיתה ח' וכן לנשים הרות כדי להגן על התינוקות בחודשי החיים הראשונים.

נושאים קשורים:  שעלת,  חיסונים,  איגוד רופאי הילדים,  פרופ' שי אשכנזי,  חדשות
תגובות