• יו"ר: פרופ' חגי לוין
  • מזכיר האיגוד: ד"ר ערן קופל
  • גזבר: פרופ' נדב דוידוביץ'
  • חברת ועד: ד"ר מאיה לבנטר-רוברטס
  • חברת ועד: ד"ר מיכל ברומברג
  • ועדת ביקורת: ד"ר עמוס מור, פרופ' אילנה בלמקר, פרופ' ליטל קינן בוקר
דעות

עובדים עלינו: על חשבון מי נפתח בית החולים החדש באשדוד?

מי ייתן דין וחשבון כאשר ההפחתה של 200 מיליון שקל, שהאוצר רוצה "לספוג" מבתי החולים בסביבה ולהעביר ל"אסותא" אשדוד, תגדיל גירעונות ותפגע בשירותים לאוכלוסיה?

חדר אשפוז ב"אסותא באשדוד". שתי מיטות בלבד בחדר (צילום: יח"צ)

בחגיגות וצהלות נפתח בית החולים החדש באשדוד. שמחנו, כי סוף סוף, לאחר 40 שנה נפתח בית חולים חדש בישראל. שמחנו, כי סוף סוף נוספו 300 מיטות למדינה הצמאה למיטות אשפוז. שמחנו, כי סוף סוף נוספו מאות תקני רופאים ואחיות למערכת בריאות הנמצאת בהקפאה עמוקה מזה שנים.

שמענו על הבטחת הממשלה לפצות את רשת "אסותא" ב-350 מיליון שקלים נוספים בתמורה לוויתור על השר"פ בבית החולים באשדוד. חשבנו לתומנו שהכסף הנוסף יועבר מהאוצר, או מתקציב משרד הבריאות. אז חשבנו...

אנשי האוצר יותר מתוחכמים מכולנו. וכי למה שמערכת הבריאות תקבל הזרקת כסף נוסף להפעלת 300 מיטות על ידי מאות רופאים ואחיות, אם אפשר לשחק במשחק סכום אפס?

על פי התכנית המתוחכמת של משרד האוצר, יגיע הכסף הדרוש להפעלת בית החולים באשדוד מ... שימו לב: בתי החולים בסביבה: בית החולים ברזילי, בית החולים קפלן, בית החולים אסף הרופא, בית החולים שיבא, ואפילו, קצת מבית החולים שערי צדק.

על פי האוצר, פתיחת בית חולים נוסף אמורה להפחית את הפעילות בבתי החולים בסביבתו, אז בואו נעביר מהם כסף להפעלת בית החולים החדש. לתת כסף נוסף מתקציב המדינה? שומו שמים, חס וחלילה, לא!

אז נכון שהיתה קצת ירידה בפעילות חדרי הלידה ב"ברזילי" וב"קפלן", אבל מה זה משנה, שתקציבי חדרי הלידה מגיעים ישירות מהביטוח הלאומי ולא מתקציב המדינה. מה חשובות העובדות ששאר הפעילות בבתי החולים בסביבה עלתה, למרות פתיחת בית החולים החדש וצריך להמשיך לממן אותה? מי ייתן דין וחשבון כאשר ההפחתה של 200 מיליוני השקלים, שהאוצר רוצה "לספוג" מבתי החולים בסביבה ולהעביר ל"אסותא" אשדוד, תגדיל גירעונות ותפגע בשירותים לאוכלוסיה? מנהלי בתי החולים שלנו מצוינים, אבל הם לא קוסמים.

אבל למה אנחנו מתפלאים? זוהי רק דוגמה נוספת לפגיעה המתמשכת בשירותים הניתנים לציבור, ואנחנו שותקים.

הבטיחו להעניק 880 מיליוני שקלים לחיזוק הרפואה הציבורית שנועדו לאפשר פתיחה של חדרי ניתוח נוספים בבתי החולים הציבוריים בשעות אחר הצהריים, ולהשאיר את הרופאים בהם, במקום שילכו לבתי החולים הפרטיים באותן שעות. אז חדרי הניתוח בנהריה, צפת פוריה, וולפסון, בילינסון ומאיר עומדים עדיין ריקים, כי רובו של הסכום, שנועד לחזק את הרפואה הציבורית, כ-500 מיליוני שקלים מהסכום המובטח, הגיע לבתי החולים הפרטיים, שם ניתחו אותם המנתחים את אותם החולים, ועולם כמנהגו נוהג.

חוק ההסדרים של 2016 עשה "מהפכה" בשירותים המוענקים על ידי הביטוחים המשלימים. מספר הרופאים בהסדרים עם הקופות ירד - יש כיום פחות בחירה למבוטחים הרוצים להתייעץ או להינתח דרך ביטוחים אלה. ההשתתפות העצמית עלתה - פחות מבוטחים בביטוחים המשלימים יכולים להרשות לעצמם להשתמש בהם. מה לא ירד? הפרמיה שאנחנו משלמים עבור פחות שירותים.

שיעור מיטות האשפוז בישראל ממשיך לרדת. צריך תוספת שנתית של 400 מיטות כדי להדביק את קצב גידול האוכלוסיה והזדקנותה. בתקציב משרד הבריאות הבטיחו לפני שנתיים תוספת של 200 מיטות בשנה בשש השנים הקרובות - חצי ממה שצריך, אבל בכל זאת משהו. כמה מיטות נוספו ב-2017? על פי הנתונים האחרונים, כנראה אף אחת.

חברות וחברים, ממשיכים לעבוד עלינו. אז כשתגיעו לחדר המיון ותחכו שעות, או כשתמתינו במיון במחלקת השהיה שלושה ימים למיטה במחלקת האשפוז, או אם תקבלו מיטה במסדרון, אל תגידו שלא התרענו.

(המאמר פורסם לראשונה ב"ידיעות אחרונות" ב-23.5.18)

נושאים קשורים:  מערכת הרפואה הציבורית,  אסותא אשדוד,  שר''פ,  מיטות אשפוז,  תקציב משרד הבריאות,  משרד האוצר,  דעות,  חדשות
תגובות

זאב,
כפי שהצהרת - די במלל.
הגיע הזמן (בעצם מזה זמן רב) לעבור למעשים.
מעשים - בשום שכל ,בתקיפות מנומסת, ומבלי לפגוע בחולינו החלשים.
יש להחזיר ראשית לכל - ולכל חברי הר'י , את "גאוות היחידה" -
בלעדינו אין רפואה בישראל
רפואה המעוגנת בקוד האתי שבשבועת הרופא
בברכה, דב.

אנונימי/ת
24.05.2018, 12:28

לא הבנתי על אילו מעשים אתה מדבר? מה אתה מציע שהר"י ו/או אר"מ יעשו שהוא לא שביתה (משום שאינך מעוניין לפגוע בחולים).

לאנונימי
איניי חושב שיש לפרסם ברבים ומראש באיזה צעדים אפשר לנקוט (ויש כאלה).
אשמח לשוחח עמך : 0544782887 , [email protected] .
בברכה, פרופ' תיאו דב גולן.

אנונימי/ת
25.05.2018, 10:30

יש שני חוקים שהם בבחינת "חזקה שבטבע": 1. מחר שוב תזרח השמש, 2. נערי האוצר תמיד, אבל תמיד, יהיו מתוחכמים וצינים יותר מהרופאים

אנונימי/ת
25.05.2018, 16:13

השני בטוח הראשון לא כל כך...

אנונימי/ת
04.06.2018, 16:55

באמת? מה אחוז גידול השכר של נערי האוצר מאז 1970 ומאז אחוז הגידול של שכר הרופאים? מה גודל הגידול אבסולוטית?

אנונימי/ת
13.06.2018, 10:10

עצם זה שיש גידול בשכר של פקידי האוצר זה שערוריה

אנונימי/ת
25.05.2018, 12:25

אנו עדים למאבק ההזוי הזה בין האוצר להסתדרות הרופאים זה שנים רבות. הסתדרות הרופאים שומרת על הרפואה הפרטית למרות שזאת ניזונה מהרפואה הציבורית בכל ההיבטים האפשריים ומנצלת אותה בפראות. הבחירה לאכול את כל העוגה גם הפרטית וגם הציבורית על ידי אותם הרופאים הינה בחירה שלנו ואנו אשמים בכך. למרות שבידינו האפשרות לייעל את הרפואה הציבורית אנו לא עוסקים בכך כי שכבת הרופאים השלטת רוצים להפוך לאיילי הון על חשבון המקצוע. האוצר חושש כי כל הכסף שישקיעו במערכת הבריאות יגיע בסופו של דבר לכיסים של אותם "שיאני השכר" ולכן, לא מאמינים לרופאים. רק הפרדה מוחלטת בין הרפואה הפרטית לרפואה הציבורית ייאפשר לקדם שכבת רופאים ישרים וטובים לרפואה הציבורית, לסלק את נגע השחיתות והשקעת התקציבים לרווחת החולים תוך תשלום משכורת הוגנת לכל רופא אשר יחליט לעבוד באופן בלעדי במערכת הציבורית.

אנונימי/ת
25.05.2018, 15:56

אלוהים, כמה נכון, אסור לרופא להיות חזיר, בעיקר לא על חשבון חבריו

אנונימי/ת
04.06.2018, 16:54

אמת לאמיתה.

כול מילה של זאב נכונה ועדין נאמר רק קצה קצהו של צופציקון. זאב לא אמר שמספר המיטות ירד בעשר השנים מ 1.8 ל 1.4 ל1000 תושבים בפריפריה . שמשך ההמתנה לרופאים מקצועיים גדל מאוד, שאם אזרח רוצה להגיע לרופא מומחה הוא חייב לשלם או שימתין חודשים. שתוחלת החיים בפריפריה קצרה ב3-5 שנים מאשר במרכז, ושלאחרונה הוחלט שלשנה הבאה החיסונים לילדים שבפריפריה לא יהיו. חסרים רופאים למרות המצוקה, לא מקיימים ההסכמים קיבוציים בכול הקשור למתמחים, שרופאים לא מוצאים מקום להתמחות, שמבקר המדינה טוען לרמה נמוכה של ההתמחות למרות שלנו הרפואה הטובה בעולם. משרד הבריאות והאוצר מיבשים בכוונה את מערכת הבריאות.
מה ואיך לעשות. אני מאמין שרק בכוח מגיעים להישגים. מאז 1970 אינני זוכר מתי הרופאים במערכות הבריאות קיבלו השגים אם לא במסגרת שביתות ועיצומים. זכרו שכאשר אנו מתדיינים ומתחשבים החולים סובלים או מתים. גם חברינו הרופאים סובלים ונפגעים כאשר אנו מתחשבים. אין דרך אחרת רק מאבק קשה. בדיוק כמו חברת חשמל, והנמלים, ושדות התעופה ואחרים. לזאת צריך להכין את הרופאים . כמו בצונמי, תהליך קצר שאת התוצאות רואים להרבה שנים. בום וגמרנו.

אנונימי/ת
25.05.2018, 22:31

אפשר לגייס את האזרחים
טובת מערכת הבריאות היא טובתנו
והגיע הזמן לעשות פה צדק ולא לתגמל קומץ מושחתים ובריונים

אנונימי/ת
04.06.2018, 16:53

כידוע מאז 1970 כל שביתת רופאים נותבה בסופו של דבר לאפיק אחד בלבד: העלאת שכר. זו תמימות גדולה לחשוב שזה הולך להשתנות.

אנונימי/ת
26.05.2018, 19:32

משרד הבריאות הוא משרד הקומבינות הבלופים , חוסר שיווויון וחוסר יושרה

אנונימי/ת
04.06.2018, 16:51

יש יותר מדי מיטות ומחלקות אשפוז מיותרות. צריך לסגור ולהעביר תקציבים לרפואה בקהילה. זו המגמה העולמית.

אנונימי/ת
13.06.2018, 10:34

זה נכון יש עודף מיטות ויש עודף אישפוזים לא רציונאלי בכלל אבל רפאות ה"הקהילה" לא מסוגלת לתת מענה הולם כרגע .
במבנה הנוכחי שלה אתה הולך לרופא משפחה עם בעיית חירום ישלחו אותך למיון , במיון תוך כמה שעות יחליטו שאתה לא תמות היום וישלחו אותך הביתה להמשך טיפול רופא משפחה שישלח אותך לבדיקות אינספיות שיקח לך שנה לבצע אותם. האינטרפטציה הישראלית לרפואת הקהילה שגוייה לחלוטין. כל עוד פגישה עם אנדוקרינולוג יכולה לקחת 8 חודשי המתנה גסטרו 5 חודשי המתנה עינים 10 חודשי המתנה אז .....