• יו"ר: פרופ' חגי לוין
  • מזכיר האיגוד: ד"ר ערן קופל
  • גזבר: פרופ' נדב דוידוביץ'
  • חברת ועד: ד"ר מאיה לבנטר-רוברטס
  • חברת ועד: ד"ר מיכל ברומברג
  • ועדת ביקורת: ד"ר עמוס מור, פרופ' אילנה בלמקר, פרופ' ליטל קינן בוקר
חדשות

היערכות בישראל לטיפול בחולי MERS המגיעים מאסיה או ממדינות ערב

שילוט בעניין הוצב במסלול הנוסעים הנכנסים בנתב"ג; דרום-קוריאה הודיעה כי התפרצות הנגיף הגורם למחלה נשימתית נחלשה; מקרה ראשון דווח בפיליפינים

תושבים מסתובבים עם מסיכות בסיאול, בירת דרום-קוריאה, מחשש להידבקות בנגיף ה-MERS (צילום: אילוסטרציה)

הוגברה הערנות בישראל לקראת אפשרות שנגיף ה-MERS יגיע גם לארץ. משרד הבריאות מסר, כי באולם הנוסעים הנכנסים בנתב"ג הוצב בימים האחרונים שלט בעניין, המכוון בעיקר לנוסעים המגיעים מחצי האי ערב ומדרום קוריאה - שם נרשמו התפרצויות של המחלה הנשימתית הנגרמת בידי זן נגיף "מרס" חדש (MERS CoV)

שלט שהוצב בנתב"ג בנוגע לנגיף ה-MERS (צילום: משרד הבריאות)

שלט שהוצב בנתב"ג בנוגע לנגיף ה-MERS (צילום: משרד הבריאות)

בחודש שעבר נרשמה התפרצות של המחלה בדרום קוריאה. 154 אנשים נדבקו שם, ו-19 מתוכם מתו

הנוסעים הנכנסים מוזהרים, כי אם פיתחו חום ומחלה נשימתית תוך 14 יום מביקורם באזורים המוזכרים עליהם לפנות בדחיפות לטיפול רפואי, תוך יידוע הצוות הרפואי על פרטי נסיעתם. לגבי החוזרים מדרום קוריאה גם הודגש, כי אם שהו שם ב-14 הימים האחרונים וביקרו במוסד רפואי במדינה זאת, או שהיה להם מגע עם חולה עם סימנים נשימתיים חמורים, עליהם לפנות בדחיפות לקבלת טיפול רפואי בארץ.

לפני כשלושה שבועות הודיע משרד הבריאות על היערכות לקראת הגעה אפשרית של הנגיף הקטלני, התוקף את דרכי הנשימה ועשוי לגרום למוות. זאת, לאחר שלמעלה מ-1,600 אנשים נדבקו בו ברחבי העולם. במשרד התקיימה הערכת מצב, וחוזר נשלח למרכזים הרפואיים בישראל ולקופות החולים בנוגע לדרכי הטיפול באדם שיש חשש שנדבק בנגיף.

בחודש שעבר נרשמה התפרצות של המחלה בדרום קוריאה. 154 אנשים נדבקו שם, ו-19 מתוכם מתו. בימים האחרונים דיווחו שלטונות הבריאות בדרום-קוריאה כי ההתפרצות שם נחלשה ויידרשו עוד כמה שבועות כדי שתיבלם לחלוטין. אמש נמסר כי מקרה מאושר ראשון של MERS התגלה גם בפיליפינים.

ארגון הבריאות העולמי (WHO) הודיע כי הוא מתייחס בחומרה רבה להתפרצות המחלה: "כל ההתפרצויות אינן צפויות - וזה נכון במיוחד כשמדובר במחלה חדשה יחסית כמו MERS. אנחנו עדיין לא מבינים את הליך ההידבקות בה, דרכי ההעברה של הנגיף, ההיסטוריה שלה והאמצעים הרפואיים שיש לנקוט". לפי ההודעה, ה-MERS נחשב על ידי מומחי הארגון לקטלני יותר מה-SARS.

נושאים קשורים:  חדשות,  משרד הבריאות,  נגיף MERS,  אסיה,  מחלה נשימתית,  נתב"ג
תגובות