• יו"ר: פרופ' חגי לוין
  • מזכיר האיגוד: ד"ר ערן קופל
  • גזבר: פרופ' נדב דוידוביץ'
  • חברת ועד: ד"ר מאיה לבנטר-רוברטס
  • חברת ועד: ד"ר מיכל ברומברג
  • ועדת ביקורת: ד"ר עמוס מור, פרופ' אילנה בלמקר, פרופ' ליטל קינן בוקר
חדשות

איגוד רופאי הילדים פירסם כללי מפתח לטיפול במחלות זיהומיות שכיחות

הכללים מיועדים לעודד שימוש מושכל באנטיביוטיקה, ולהנחות את הרופאים כיצד ליידע את הציבור להימנע מנטילת תכשירים אנטיביוטיים ללא צורך

איגוד רופאי הילדים בישראל פירסם אתמול (יום ב') עשרה כללי-מפתח לטיפול רפואי במחלות זיהומיות בילדים בקהילה. זאת, לאחר שארגון הבריאות העולמי (WHO) הכריז על העמידות לאנטיביוטיקה כ"בעיה בקנה מדה עולמי". הפירסום הנוכחי מתווסף לכמה ניירות עמדה בהן הנחיות לרופאים כיצד לטפל במצבים זיהומיים שכיחים, בהם ניתן לעיין באתר הר"י.

את עשרה כללי המפתח בפרסום הנוכחי כתבו רופאי היחידה למחלות זיהומיות בילדים במרכז הרפואי וולפסון" בחולון – ד"ר דיאנה טשר, ד"ר מיכל שטיין ופרופסור אלי סומך. הכללים מבוססים על ניירות העמדה של האיגוד וגם על אלו שפירסמו גופים מוכרים אחרים בעולם הרפואה (AAP ו-IDSA). הם נועדו לעודד שימוש מושכל באנטיביוטיקה ולצמצם התפתחות עמידויות חיידקים לאנטיביוטיקה.

האיגוד קורא לרופאי הילדים להמשיך וליידע את הציבור בעניין החשיבות שבהימנעות מנטילת אנטיביוטיקה במחלות נגיפיות, לשתף את ההורים בשיקולים של הרופאים לגבי הצורך ברישום אנטיביוטיקה, כולל הימנעות מרישום אנטיביוטיקה במצבים שבהם הסבירות לזיהום חיידקי קטנה, ולשתפם בחשיבות המעקב הקליני במקרה של היעדר הטבה במצב.

בין הכללים:

- יש לקחת משטח לוע (גרון) לפני התחלת טיפול באנטיביוטיקה ולהפסיק אותו כשמתקבלת תשובת תרבית שלילית.

- יש להימנע ממשטחי גרון כשמסתמן, קלינית, כי מדובר במחלה נגיפית.

- להימנע ממשטחי לוע בילדים מתחת לגיל 3 מאחר שברוב המקרים (100-94%) מדובר אצלם בדלקת זיהומית נגיפית.

- ניתן להימנע ממתן אנטיביוטיקה במרבית המקרים של דלקת אוזניים תיכונה בילדים.

- טיפול הבחירה המומלץ לדלקת גרון חיידקית היא פניצילין או אמוקסיצילין. דלקת גרון חיידקית אינה מצריכה טיפול במינונים גבוהים של פניצילין.

- טיפול הבחירה בזיהומי עור הינו Cephalexin (צפורל, צפוויט) ואין מקום לטיפול שגרתי באוגמנטין (Co-Amoxiclav) או בקוינולונים

- צמיחת חיידק בתרבית שתן שנלקחה בעזרת שקית לרוב אינה מעידה על זיהום בדרכי השתן.

להורדת המסמך המלא לחצו כאן

נושאים קשורים:  חדשות,  אנטיביוטיקה,  הנחיות קליניות,  עמידות לאנטיביוטיקה,  האיגוד לרפואת ילדים
תגובות