ועדת הבריאות אישרה לקריאה ראשונה את הרחבת חוק ניוד מידע רפואי בדיון שנערך אתמול (ד'). החוק, המחייב העברת מידע רפואי בין גופים בהסכמת המטופל, כולל את קופות החולים, בתי חולים ציבוריים, מרכזים גריאטריים וטיפות חלב. בהרחבה שאושרה אתמול יתווספו לגופים המחויבים להעביר מידע רפואי: צה"ל, שירות בתי הסוהר, משרדי הביטחון, הרווחה והתחבורה והמוסד לביטוח לאומי.
עוד בעניין דומה
החוק לניוד מידע רפואי אושר בסוף חודש יולי אשתקד והוא מאפשר למטופל לבקש העברה של המידע הרפואי בעניינו לקופות חולים ולנותני שירותי בריאות אחרים. ניוד המידע צפוי להפחית את הביורוקרטיה ולאפשר רצף טיפולי. הערכת משרד האוצר היא שעלות יישום הצעת החוק עומדת על כ-250 מיליון שקל.
על פי החוק, נותני שירותי בריאות יחויבו בהעברת מידע רפואי ביניהם, בכפוף להסכמת המטופל לכך ורק למטרות הטיפול הרפואי, כולל העברת מידע מקופת חולים שבה היה אדם מבוטח לקופת החולים שעבר אליה ושירות של הצגת כלל המידע הרפואי למבוטח על ידי קופת החולים שבה הוא מבוטח.
החוק נועד לטפל באחד האתגרים המרכזיים במערכת הבריאות המודרנית – הנגישות והניידות של מידע רפואי בין גופים ציבוריים שונים. הוספתם של צה"ל, המוסד לביטוח לאומי ומשרד הביטחון לחוק, תסייע לטיפול מיטבי וכן למיצוי זכויות המטופל.
הובהר כי זכויותיו של אדם לא ייפגעו אם יחליט לסרב למסור את המידע הרפואי למטרת מיצוי זכויותיו לפי החוק.
סא"ל ד"ר חן ארבל, ראש תחום רפואת משפחה בצה"ל, ציינה כי גם במהלך השירות הצבאי, אין כיום אפשרות ממוחשבת להעברת מידע בין צה"ל לבתי החולים או לספקי שירותי בריאות נוספים. ראש ענף רפואה בצה"ל, סא"ל שרון אוחיון כהן, הסביר כי חיילי מילואים נותרים מבוטחים בקופות החולים שלהם בעת שירות המילואים, אך זכאים לקבל טיפול בחיל הרפואה.
יו"ר הוועדה ויוזם החוק, ח"כ יוני משריקי (ש"ס), הדגיש כי "מדובר בצעד חשוב לפישוט תהליכים ביורוקרטיים ולהנגשת מידע רפואי באופן יעיל. החוק, שמרחיב את הצעת החוק אותה קידמנו הקיץ, יחול על גופים נוספים ויבטיח שלכל מטופל תהיה גישה למידע הרפואי שלו לקבלת טיפול מיטבי, תוך שמירה קפדנית על פרטיותו".