• יו"ר: פרופ' חגי לוין
  • מזכיר האיגוד: ד"ר ערן קופל
  • גזבר: פרופ' נדב דוידוביץ'
  • חברת ועד: ד"ר מאיה לבנטר-רוברטס
  • חברת ועד: ד"ר מיכל ברומברג
  • ועדת ביקורת: ד"ר עמוס מור, פרופ' אילנה בלמקר, פרופ' ליטל קינן בוקר
חדשות

איגודי רופאים לממשל טראמפ: הסירו הצנזורה ממאגרי מידע רפואיים

יותר מ-660 אלף רופאים אמריקאים מזהירים: הסרת המידע והנחיות הטיפול מאתרי ה-CDC, ה-FDA וה-NIH מסכנת את בריאות המטופלים ומקשה על הרופאים להעניק טיפול איכותי

הנשיא דונלד טראמפ. צילום: Drop of Light/ שאטרסטוק

החברה האמריקאית לסרטן (ACS) והרשת לפעולה נגד סרטן (ACS CAN) קוראות לממשלה האמריקאית להחזיר את הגישה המלאה למאגרי המידע שהוסרו או צונזרו לאחרונה מאתרי המרכזים האמריקאיים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) ומינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA). בנוסף, הממשל הורה לחוקרים העובדים ב-CDC וב-FDA למשוך את מאמריהם המדעיים מכתבי העת המקצועיים עד לקבלת אישור מהמינהל.

בהודעה לעיתונות מהשבוע שעבר, אמר ד"ר ויין א. י. פרדריק, מנכ"ל זמני של שני הארגונים (ACS וה-ACS CAN), כי נתונים ממשלתיים הכרחיים למעקב אחרי מגמות תחלואה ולפיתוח טיפולים יעילים. הדבר מודגם בדו"ח סטטיסטיקת הסרטן 2025 של ACS, המראה ירידה של 34% בתמותה מסרטן מאז 1991, אך גם מצביע על עלייה מדאיגה בשיעורי התחלואה בקרב נשים ומבוגרים צעירים.

עוד נכתב בהודעה כי הנתונים הנאספים במאגרי המידע הממשלתיים חיוניים לפיתוח הנחיות לבדיקות סקר ומניעת סרטן של ACS וכן לתכנון תכניות התמיכה של הארגון המשרתות מעל 100 מיליון איש בשנה. ACS מסתמך על מדד הפגיעות החברתית ומקורות ציבוריים נוספים לתכנון פריסת המשאבים.

הרשת לפעולה נגד סרטן והחברה האמריקאית לסרטן קוראות לממשל להימנע משינויים שיובילו לאיסוף נתונים חלקי בעתיד ולהבטיח שמחקר מבוסס-ראיות יוכל להמשיך ללא ביורוקרטיה מיותרת. לדבריהם, גישה לנתונים מקיפים, עקביים ומתמשכים הכרחית להתקדמות במאבק בסרטן.

החברה האמריקאית לסרטן, הפועלת למעלה מ-110 שנים, ממשיכה לשפר את חיי החולים בסרטן ומשפחותיהם באמצעות קידום מדיניות, מחקר ותמיכה בחולים, במטרה להבטיח שלכל אדם תהיה הזדמנות למנוע, לגלות, לטפל ולשרוד סרטן.

"אנחנו עדיין בוחנים את היקף הסרת הנתונים ואיסוף הנתונים לטווח ארוך יותר כדי להבין השלכות אפשריות על היכולת שלנו לנתח עומס מחלות בקהילות. כארגונים מבוססי ראיות המסתמכים על מערכי נתונים אלה, נפקח מקרוב אחרי ההשפעה הפוטנציאלית של שינויים אלה", נכתב.

במקביל, שישה ארגונים רפואיים מובילים בארה"ב פרסמו הודעה משותפת המביעה דאגה עמוקה מהסרת מאגרי המידע. האיגוד האמריקאי לרפואת משפחה, האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים, האיגוד האמריקאי למיילדות וגינקולוגיה, האיגוד האמריקאי לרפואה פנימית, האגודה האמריקאית לאוסטאופתיה והאיגוד האמריקאי לפסיכיאטריה, המייצגים יחד למעלה מ-600,000 רופאים, הזהירו כי הסרת המידע והנחיות הטיפול מאתרי המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן והמכונים הלאומיים לבריאות (NIH) מסכנת את בריאות המטופלים ומקשה על הרופאים להעניק טיפול איכותי.

לדברי הארגונים, מדובר במשאבים חיוניים לקבלת החלטות קליניות בזמן אמת בבתי חולים, במרפאות ובמחלקות לרפואה דחופה ברחבי המדינה. הם הדגישו כי הגבלת הגישה למידע זה מותירה את הרופאים, המדענים ואנשי צוות הבריאות ללא המלצות מעודכנות בנושאי מחלות זיהומיות, איומי בריאות הציבור, רפואה מונעת ומחלות כרוניות.

הארגונים קראו לקונגרס להבטיח כי ה-CDC, ה-NIH וסוכנויות בריאות הציבור האחרות יוכלו לספק לרופאים ולציבור את המידע הנחוץ להם. כמו כן, הם הדגישו את החשיבות שבחידוש התקשורת החופשית בין גורמי הבריאות הפדרליים לציבור.

נושאים קשורים:  ממשלח טראמפ,  איגודים רפואיים,  מידע רפואי,  צנזורה,  מחקר רפואי,  בריאות הציבור,  חדשות
תגובות
אנונימי/ת
17.02.2025, 18:19

אף מילה כמובן, למה הגיעה ההנחייה הזו. רק לעורר מחשבה שצד אחד טוב וצד שני רע.
מי כמונו יודע שברפואה, כמעט אף פעם התשובה אינה דיכוטומית לחלוטין.

בדיוק כמו עם הרחקת טרנסג'נדרים מספורט נשים גם כאן ייתכן שדווקא יש הגיון במהלך.

אנונימי/ת
17.02.2025, 18:19

אף מילה כמובן, למה הגיעה ההנחייה הזו. רק לעורר מחשבה שצד אחד טוב וצד שני רע.
מי כמונו יודע שברפואה, כמעט אף פעם התשובה אינה דיכוטומית לחלוטין.

בדיוק כמו עם הרחקת טרנסג'נדרים מספורט נשים גם כאן ייתכן שדווקא יש הגיון במהלך.

18.02.2025, 06:22

בכתבה חסר מאד רקע וההסבר להחלטה של הממשל, ותגובתו לדרישת הרופאים.