דרגת פרופסור מן המניין בפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית הדסה הוענקה השבוע לפרופ' חגי לוין, יו"ר איגוד רופאי בריאות הציבור בהסתדרות הרפואית לישראל. לוין, מומחה באפידמיולוגיה סביבתית, משמש כפרופסור לאפידמיולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים, כרופא בכיר בבית הספר לבריאות הציבור של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה עין כרם וכפרופ' עמית במחלקה לבריאות הציבור, הפקולטה לרפואה בבית החולים מאונט סיני בניו יורק.
עוד בעניין דומה
פרופ' לוין, נשוי ואב לשלושה, תושב רחובות, עומד מאז השבעה באוקטובר בראש מערך הרפואה של מטה החטופים והנעדרים, תפקיד שהוא עושה בהתנדבות. בנוסף, בעשור האחרון הוא הוביל ורשם הישגים רבים בפעילות האיגוד של רופאי בריאות הציבור בזירה הציבורית, בין השאר במאבק למניעת נזקי העישון וקידום תזונה בריאה.
פרופ' לוין למד רפואה באוניברסיטה העברית במסגרת מסלול עתודה אקדמית והשלים את התארים B.Med.Sc (בהצטיינות) ו-M.D. במקביל ללימודי הרפואה, השלים גם תואר ראשון (B.A) בהצטיינות בתכנית הבינתחומית למצטיינים "אמירים" במדעי הרוח.
בנוסף, הוא מחזיק בתואר שני בהצטיינות יתרה בבריאות הציבור (M.P.H) מאוניברסיטת תל אביב. בצבא שירת כרופא צבאי והוכשר כרופא מומחה בבריאות הציבור בענף בריאות הצבא בצה"ל, שם שימש גם כראש מדור אפידמיולוגיה. במהלך ההתמחות הושאל ללשכת הבריאות אשקלון, למרכז הרפואי סורוקה ולהנהלת משרד הבריאות. בבית הספר לבריאות הציבור של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה הקים את מסלול ההתמחות בבריאות וסביבה ועמד בראשו עד לשנת 2019.
פעילותו האקדמית של פרופ' לוין מרשימה ובין השאר פרסם כ-150 פרסומים מדעיים במגוון גדול של נושאים ובדגש על בריאות וסביבה, פוריות, מחלות מידבקות, בריאות דיגיטלית, רפואה מונעת, נזקי טבק ומצבי חירום. מאמר שבו עסק בסוגיית ספירת זרע אצל גברים בעולם המערבי עורר הדים רבים בקהילה המדעית-רפואית בעולם. המינוי לפרופ' מן המניין משקף שנים של פעילות אקדמית הכוללת מחקר, הוראה ופעילות ציבורית למען החברה, בארץ ובעולם.
בפוסט שהעלה בפייסבוק, כתב פרופ' לוין: "לנגד עיני עמדה תמיד הגדרתו של ארווין סליקוף לאפידמיולוגיה, שהיא כלי לעזור לאנשים בצרה. בעיני זאת ההגדרה בכלל למדע וטכנולוגיה".
בפוסט התייחס פרופ' לוין למשימה העליונה של שחרור החטופים וכתב: "מאז השבעה באוקטובר ומזה 284 יום אנו נמצאים בתקופה הקשה בהיסטוריה של ישראל. כאשר אחינו חטופים, גם אנו חטופים. כאשר אחינו עקורים, פצועים או נלחמים - כך גם אנחנו. יש לי הזכות והייעוד להתנדב כראש מערך הבריאות של מטה משפחות החטופים ולתרום כמיטב יכולתי האנושית והמקצועית לטובת בריאות החטופים, השבים, המשפחות, המתנדבים וכלל הציבור. חובתנו היא להחזיר את כולם הביתה.
"הדבר החשוב ביותר הוא תמיד האנשים. היתה לי הזכות לפגוש בדרך נשים וגברים, מנחים, עמיתים, שותפים, תלמידים, מטופלים ואחרים. מהם למדתי, מחברתם נהניתי ובלעדיהם לא הייתי יכול להשיג דבר".
עוד סיפר לוין: "גדלתי בבית חם ואוהב, שבו חונכנו מגיל צעיר על אהבת האדם, אהבת החוכמה וחוכמת המעשה. הוריי וחמש אחיותיי, יחד עם המשפחה המורחבת, נתנו לי את הבסיס האיתן שאפשר לי לחקור ולפעול. אשתי ושלושת ילדיי נותנים לי השראה ותמיכה כל יום.
"אני חושב על סב אבי, שנדרש לוותר על יהדותו כדי לקבל פרופסורה. הוא ויתר על הפרופסורה. עיקר המלאכה עוד לפנינו. אמשיך, יחד איתכם, לפעול למען קידום הבריאות, החברה והמדע. 'לא עליך המלאכה לגמור, ולא אתה בן חורין ליבטל ממנה'", סיכם.