• יו"ר: פרופ' חגי לוין
  • מזכיר האיגוד: ד"ר ערן קופל
  • גזבר: פרופ' נדב דוידוביץ'
  • חברת ועד: ד"ר מאיה לבנטר-רוברטס
  • חברת ועד: ד"ר מיכל ברומברג
  • ועדת ביקורת: ד"ר עמוס מור, פרופ' אילנה בלמקר, פרופ' ליטל קינן בוקר
חדשות

עשרות ארגוני חולים לשר הבריאות: כנס בהקדם את ועדת סל התרופות

הרכב חברי ועדת סל שירותי הבריאות 2024 ותקציבו עדיין לא פורסמו ועבודת הוועדה ממשיכה להתעכב | "המחלות ממשיכות להתקדם ולא מפסיקות גם במלחמה", טוענים ארגוני החולים ודורשים לכנס הוועדה מיד

סל התרופות. אילוסטרציה

65 ארגוני חולים פנו בסוף השבוע (ה') לשר הבריאות אוריאל בוסו ולמנכ"ל משרדו משה בר סימן טוב בבקשה לקדם את פעילות ועדת סל התרופות לשנת 2024. כידוע, ועדת סל התרופות מתכנסת מדי שנה בספטמבר ובתום שלושה חודשים מפרסמת את המלצותיה על מנת שסל התרופות יעודכן בינואר השנה העוקבת.

"עד ליום שליחת מכתב זה, אין עדיין פרסום רשמי של מינוי חברי ועדת הסל. משמעות עיכוב זה היא דחייה בפרסום החלטותיה ודחיית כניסתן לסל של תרופות וטכנולוגיות רבות, חלקן מצילות חיים", נכתב בפנייה.

ימים ספורים לאחר מתקפת החמאס הודיע משרד הבריאות כי בגלל המלחמה ובשל הצורך להבטיח את תפקודה ויציבותה של מערכת הבריאות במצב המלחמה ואי הוודאות שנוצר, מתעכבים במספר ימים מועד תחילת עבודת ועדת סל שירותי הבריאות וההתאמות הנדרשות במתכונת עבודתה בשל המצב.

לדוקטורס אונלי נודע כי ככל הנראה פרופ' דינה בן יהודה, מנהלת האגף ההמטולוגי בבית החולים הדסה עין כרם ודיקנית הפקולטה לרפואה באוניברסיטה העברית בירושלים, תעמוד בראש הוועדה גם השנה.

ההודעה על הרכב ועדת סל שירותי הבריאות (ועדת סל התרופות) ועל העומד בראשה נמסרת בדרך כלל בחודש ספטמבר והוועדה מוסרת את המלצותיה בסוף דצמבר. כך גם אשתקד מונתה יו"ר הוועדה לשנת 2023 כבר בחודש ספטמבר 2022 והכינוס הראשון של הוועדה נערך ב-18 בספטמבר.

הכותבים, כולל "האגודה לזכויות החולה", "אחת מתשע" "איגוד מושתלי הריאה בישראל" ועוד רבים, מזכירים כי "ועדת הסל הצליחה להתכנס ולבצע עבודתה נאמנה גם בעתות משבר כדוגמת הקורונה. אנחנו מצפים שגם בעת הזו, בשעה בה מצופה מרבים מאזרחי ישראל לשוב לשגרה ולחזק את החוסן הלאומי, שגם ועדת הסל תמונה בהקדם ותחל עבודתה באופן מיידי".

משמעות הדחייה של כינוס הוועדה משפיעה בעיקר על אוכלוסיות חלשות שהכי זקוקות לתרופות, נכתב בהודעה: "לצערנו, לחולים רבים אין את הזמן לחכות. הם זקוקים לתרופות באופן מיידי, וכל פגיעה ולו גם המזערית ביותר תמנע מהם את המרפא עבורם. המחלות ממשיכות להתקדם ולא מפסיקות גם בזמן מלחמה.

"המצב חמור יותר בהתייחס לחולים משכבות סוציואקונומיות נמוכות שמצבם הכלכלי לא מאפשר להם אף לרכוש ביטוחי בריאות פרטיים ולחלק משמעותי מהם אף אין כיסוי במסגרת שירותי הבריאות הנוספים של הקופות (שב"ן)", ציינו. הם סיכמו את פנייתם בקריאה "לקדם את עבודת ועדת הסל ולפעול להגדלת התקציב העומד לרשותה".

נושאים קשורים:  עמותות חולים,  ועדת סל התרופות,  חדשות,  משרד הבריאות,  פרופ' דינה בן-יהודה
תגובות