• יו"ר: פרופ' חגי לוין
  • מזכיר האיגוד: ד"ר ערן קופל
  • גזבר: פרופ' נדב דוידוביץ'
  • חברת ועד: ד"ר מאיה לבנטר-רוברטס
  • חברת ועד: ד"ר מיכל ברומברג
  • ועדת ביקורת: ד"ר עמוס מור, פרופ' אילנה בלמקר, פרופ' ליטל קינן בוקר
חדשות

ה-CDC מתריע: עלייה במקרי הידבקות ב"חיידק טורף"

משבר האקלים, המביא עימו גלי חום וגורם להתחממות האוקיינוסים, מוביל לעלייה במספר מקרים הזיהומים ב-Vibrio vulnificus במדינות לאורך החוף המזרחי | ההידבקות בחיידק מאכל הבשר עלולה להיות קטלנית

Vibrio vulnificus תחת מיקרוסקופ. צילום: שאטרסטוק

המרכז האמריקאי לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) פרסם בסוף השבוע (ו') אזהרת בריאות לאומית מפני זיהומים הנגרמים מהחיידק "אוכל הבשר" ויבריו וולניפיקוס (Vibrio vulnificus), מין פתוגני של חיידקים גראם-שליליים, בצורת מתג, הנמצא בעיקר בסביבות ימיות. על כך דיווח ה-CNN.

בעת שבאזורי החוף היכו גלי חום וטמפרטורות גבוהות מהממוצע, במדינות קונטיקט, ניו יורק וצפון קרוליינה דיווחו על זיהומים חמורים וקטלניים יותר של ויבריו וולניפיקוס ולפחות חמישה בני אדם במדינות אלו מתו לאחר שנדבקו ב"חיידק הטורף". החיידקים חיים באופן טבעי במימי החוף ומתרבים בחודשים החמים יותר כשטמפרטורות האוקיינוסים גבוהות.

זיהום מהחיידק יכולה להתרחש לרוב מאכילת פירות ים אך גם בעקבות טבילה במי האוקיינוס עם פצע פתוח, פירסינג או קעקוע טרי. גם שטפונות והוריקנים שבהם עולים מי האוקיינוס אל החוף עלולים להיות מצבים מסכנים וכך לדוגמה, בימים שלאחר הוריקן איאן בשנה שעברה, רשויות הבריאות בפלורידה דיווחו על 38 מקרים ועל 11 מקרי מוות הקשורים לויבריו ויוחסו לסופה.

ככל שמשבר האקלים מחמם את האוקיינוסים ומביא עימו יותר גלי חום, גדל מספר המקרים של זיהומים בשל החיידק במדינות לאורך החוף המזרחי.

ה-CDC מעריך כי מדי שנה מתרחשים כ-80,000 מקרים של מחלות הקשורות לחיידק בארה"ב אך לא כל המינים נחשבים ל"אוכלי בשר". אנשים המפתחים זיהום סובלים לעתים קרובות משלשולים, מהתכווצויות בבטן, בחילות, הקאות, חום וצמרמורות.

על פי הדיווח, ויבריו וולניפיקוס הוא אחד החיידקים העלולים לגרום לזיהום המכונה "אוכל בשר". מתוך 150 עד 200 מקרים המדווחים ל-CDC מדי שנה, אחד מכל חמישה מת מהזיהום, לפעמים תוך יום או יומיים מההידבקות. החיידק עלול לגרום לדלקת נמקית המאכלת את העור, השרירים, העצבים, השומן וכלי הדם סביב פצע נגוע ובמקרים חמורים יותר, בעיקר אצל חולים במחלות כבד, סרטן, סוכרת, איידס או מחלות אחרות עם דיכוי מערכת החיסון, הגוף מפתח ספטיסמיה.

ה-CDC מציע למי שחושד שנפגע מזיהום לפנות מיידית לטיפול כדי לשפר את סיכוייו להחלים. עוד ציין כי החיידק פיתח עמידות לתרופות אנטי מיקרוביאליות ושכ-50% מהזיהומים אינם מגיבים יותר לאנטיביוטיקה.

נושאים קשורים:  "חיידק טורף",  Vibrio vulnificus,  משבר האקלים,  חדשות,  ה-CDC
תגובות
אנונימי/ת
04.09.2023, 20:55

משבר אקלים? בעיני הטמפרטורות אפילו נוחות יחסית לשיגרה.
מומחי האקלים חלוקים בדעתם. כנראה שגם שם רק שופרות השילטון מושמעים בקול חוצות.