הממשלה תסגור את המועצה לביטחון תזונתי, על כך מדווחת רוני לינדר הבוקר (ג') בדה מרקר. על פי הדיווח, במקום המועצה הלאומית לביטחון תזונתי, שהיא גוף מקצועי עצמאי שתפקידו לייעץ לשר הרווחה ולממשלה ולהתוות מדיניות לאומית להבטחת הביטחון התזונתי לתושבי ישראל, תוקם ועדה שתעבוד תחת הרשות החדשה למלחמה בעוני.
עוד בעניין דומה
על פי הדיווח, המועצה והעומד בראשה, פרופ' רוני סטריאר, יצאו נגד ההפיכה המשטרית בטענה כי היא עלולה לפגוע באוכלוסיות עניות הסובלות מחוסר ביטחון תזונתי וכן הביעו התנגדות מקצועית ליוזמה של ח"כ אריה דרעי לחלוקת תלושי מזון בסך מיליארד שקל בטענה לאי התאמה בין הנזקקים שמצויים באי ביטחון תזונתי לבין מקבלי הסיוע בפועל.
ש"ס הגישה הצעת חוק שעברה בקריאה טרומית, להקמת רשות לאומית למאבק בעוני שתהיה כפופה לשר הרווחה יעקב מרגי. על פי הדיווח, לקראת קריאה ראשונה של הצעת החוק, צפוי להתווסף אליה סעיף שמבטל את המועצה הארצית לביטחון תזונתי.
תווי מזון לנזקקים בתקופת הקורונה חולקו בתקופת כהונת דרעי כשר פנים על סמך קריטריונים של הנחה בארנונה שיצרו הטיה ברורה לטובת הציבור החרדי לעומת שאר האוכלוסיה הסובלת מעוני. כך על פי חוות דעת של אגף התקציבים באוצר שנכתבה במאי. לינדר מציינת כי היועמ"שית עצרה את חלוקת התלושים על רקע בעיית השוויון בקריטריונים לחלוקה. כעת מופעל לחץ מצד משרד הפנים והשר ארבל להתחיל בחלוקה לפני חגי תשרי. "כדי לקדם את חלוקת התווים, נעתר משרד הפנים לבקשה להוסיף לרשימת הזכאות לתווים מקבלי השלמת הכנסה וניצולי שואה נזקקים, ואילו מקבלי הבטחת הכנסה יקבלו תווים בשווי מופחת ביחס לאברכים שלא נדרשים לעבוד", נכתב בדיווח.
פרופ' סטריאר אמר ל"דה מרקר": "המועצה מייצגת את האוכלוסיה הכי לא מוגנת בישראל, של 265 משפחות החיות בחוסר ביטחון תזונתי כרוני ולסגירתה תהיה השפעה ברורה על אוכלוסיה זו. הרשות", לדבריו, "תהיה כפופה לשר, ואנחנו רואים את הנטייה לבטל את שומרי הסף ולהשקיט קולות של הדרג המקצועי. זאת נורת אזהרה".
שר הרווחה מרגי מסר בתגובה: "אין כל כוונה לסגור את המועצה לביטחון תזונתי, אלא לשלבה ברשות למאבק בעוני, לכשתוקם. המועצה תישאר עצמאית כפי שהיתה. בניגוד לנטען, ההחלטה נובעת משיקולים מקצועיים כך שכל נושא המאבק בעוני יתוכלל תחת רשות אחת".