באוגוסט 2020 פנו מספר איגודי רופאים בישראל - איגוד רופאי בריאות הציבור, האיגוד הישראלי לרפואת ילדים, האיגוד למחלות זיהומיות וההסתדרות הרפואית, אל משרד הבריאות, בהמלצה להיערך לקראת משבר האקלים הצפוי, שיגרום לעודף תחלואה. בין השאר, ההמלצות הדגישו את נושא גלי החום הקיצוניים – להם עד העולם כיום. על פי תחקיר שפורסם על ידי אדיר ינקו ב-Ynet, משרד הבריאות לא יישם אף אחת מההמלצות באופן סופי.
עוד בעניין דומה
בין ההמלצות: הקמת יחידה ייעודית במשרד הבריאות; העברת הכשרות ספציפיות לעובדי מערכת הבריאות לצורך איתור ואבחנה של פגיעות הקשורות למשבר האקלים בכלל, ופגיעות חום בפרט; ביצוע תרגילי חירום בבתי החולים, שידמו תרחיש אקלימי קיצוני; פתיחת מוקד חירום ומוקדי אשפוז נוספים; והגדלת היקף המחקר. משרד הבריאות אמנם קידם חלק מההמלצות, אך בפועל לא יצאה לדרך אף אחת מהיוזמות.
פרופ' נדב דוידוביץ, יו"ר איגוד רופאי בריאות הציבור, אמר כי "יש בהחלט עלייה במודעות מאז ההמלצות שלנו, יש תוכניות שמתגבשות בעניין ניטור תחלואה, אבל צריך לעשות הרבה יותר, לרדת ממש לרזולוציה של השכונות, כי הדברים האלה יילכו ויחמירו".
בתגובה נמסר ממשרד הבריאות כי "תוכנית כוללת להיערכות מערכת הבריאות לשינויי האקלים נמצאת בתהליכי אישור מתקדמים במשרד. יצוין כי תרגילי חירום מתקיימים לפי לו"ז של כל בית חולים וכוללים את כלל ההיבטים הנדרשים".