הוריהם של תלמידים רבים ממשיכים להתנגד למתן חיסוני שפעת לילדיהם במסגרת בתי הספר. הסיבות העיקריות האפשריות לכך הן: העובדה שלראשונה, במסגרת בית הספר, החיסון נגד שפעת ניתן בתרסיס לאף - צורת מתן שאיננה מוכרת להורים משנים קודמות. במקביל, הפצת פייק ניוז בתקשורת, בין השאר שבאמצעות תרכיב החיסון לשפעת מוזרקים שבבים. כל אלה וגם העובדה שבחורף שעבר (2021-2020), בשנת הלימודים תשפ"א, כאשר מגיפת הקורונה היתה כבר בעיצומה, לא היתה כלל תחלואה בשפעת, הביאו לחשש של ההורים ולסירובם למתן החיסון.
עוד בעניין דומה
נתונים אלה מוצגים בדו"ח חדש שפרסם הבוקר (ב') משרד הבריאות המסכם את פעילותו בבתי הספר בשנת הלימודים הקודמת (תשפ"א). בדו"ח נאמר בין השאר כי לאחר שבעונת 2016-2015 הוחל במתן חיסוני שפעת בבתי הספר, נראה בעונות שלאחריה כיסוי גבוה יחסית בהשוואה לשנה הנ"ל. אבל בשנת הלימודים תשפ"א חלה ירידה של כ-15%-10% בכיסוי החיסון נגד שפעת בקרב תלמידי בתי ספר.
שיעור הכיסוי בתלמידי כיתות ג' השנה נמוך מהשיעור בקרבם כשהיו בשנה שעברה בכיתה ב' והשיעור בתלמידי כיתות ד' גם הוא נמוך מהשיעור בקרבם כשהיו בשנה שעברה בכיתה ג'.
עוד לפי הדו"ח, שיעור כיסוי החיסון נגד נגיף הפפילומה הינו 62.9%. זו השנה השנייה שבה מתקיים פיילוט למתן מנה ראשונה של החיסון הזה לתלמידי כיתה ז' במחוזות חיפה ומרכז. בשנת הלימודים הנוכחית, תשפ"ב, הפיילוט יערך גם במחוז דרום ובהדרגה יורחב לכל הארץ. בשנה האחרונה בוצעו גם השלמות חיסונים לתלמידי כיתה ט'. מלבד פעולות הסברה להורים בנושא חשיבות החיסון, ציינו מחברי הדו"ח, השנה נערך וובינר לאחיות בתי הספר במטרה לעדכן מידע על החיסון ולהעלות את שיעור ההתחסנות בו.