הוועדה הציבורית להרחבת סל התרופות לשנת 2022, שבראשה עומד פרופ' יהונתן הלוי, לשעבר מנהל "שערי צדק", מקיימת השבוע שני ימי דיון מרתוניים (היום ומחר), במטרה להשלים את סיכומי המלצותיה לגבי תרופות חדשות, טכנולוגיות ובדיקות שיוכללו במסגרת סל שירותי הבריאות. הוועדה מתכוונת להציג את המלצותיה לשר הבריאות בעוד כשבועיים. הדיונים יתמקדו בטכנולוגיות ובתרופות שתועדפו גבוה על ידי הוועדה בדיוניה הקודמים.
עוד בעניין דומה
לוועדה הוגשו השנה כ-850 מועמדויות להכללה בסל ועלותן מוערכת ביותר משלושה מיליארד שקל בעוד שמסגרת התקציב שנקבע לוועדה היא רק 550 מיליון שקל. לשלב הדיונים הסופי הגיעו כ-200 תרופות, ביניהן כאלו שלגביהן הוגשו ערעורים או בדיקות נוספות שהוועדה ביקשה להציג בפניה ותרופות שקיבלו את הדירוגים הגבוהים ביותר במהלך דיוניה הקודמים.
נסיון העבר מלמד שבסופו של דבר כ-120-100 תרופות חדשות, או כאלו שכבר מצויות בסל אך הוגשו עתה כמועמדות גם עבור התוויות נוספות, ייכללו כנראה במסגרת דו"ח ההמלצות הסופי.
לשלב "דיוני המרתון" המכריעים הגיעו הפעם רק שלוש תרופות שקיבלו את הדירוג הגבוה ביותר A9: התרופה טגריסו, שנועדה לטיפול בחולי סרטן ריאה בשלב מוקדם ועל פי מחקרים שהוצגו לוועדה מביאה להפחתה של 83% למחלה חוזרת או מוות; דרזלקס לחולי מיאלומה נפוצה וכן הרחבה של מספר בדיקות הסקירה לגילוי מוקדם של נשאות למחלות גנטיות באוכלוסיה הכללית.
דירוגים גבוהים נוספים (A8/9), שמשמעותם עלייה לשלב הדיונים המכריע, ניתנו במהלך ישיבות הוועדה שהחלה בעבודתה בסוף ספטמבר, ביניהם: אנהרטו לטיפול בחולות סרטן שד גרורתי מסוג HER2; הרחבת מתן החיסון נגד נגיף הפפילומה הגורם לסרטן צוואר הרחם והלוע גם עבור נשים וגברים בגילאי 26-21 ; גטקס, לטיפול בילדים עם תסמונת המעי הקצר הנזקקים להזנה ורידית; ליבטיו, תרופה אימונותרפית לטיפול בסרטן עור שאיננו מלנומה; הרחבת ההתוויה עבור פורסיגה גם לטיפול במחלת כליות כרונית והרחבת המימון להפסקות הריון עבור נשים מעל גיל 33 שקיבלו את אישור הוועדה להפסקת הריון.
עוד הגיעו לשלב הסופי: בנזאל, פוליפוזיס, פרלואנט ורפאטה להפחתת כולסטרול ולמניעת אירועי לב חוזרים; לינפרזה גם עבור חולי סרטן הערמונית והלבלב עם מוטציה מסוג BRCA; אופדיבו – תכשיר אימונותרפי גם עבור סרטן הוושט; אוזמפיק לטיפול בסוכרת; קוצב וגאלי לטיפול בדיכאון עמיד; סלינקרו להפחתת השימוש באלכוהול ועוד.