ההתפרצות הנרחבת של נדבקים מאומתי-קורונה חדשים בקרב עשרות תלמידי בתי ספר שונים בבנימינה ובמודיעין, בדיוק כאשר מתחיל החופש הגדול שלהם, מדאיגה את מערכת הבריאות בעיקר משום שהוברר בבדיקות הדיגום והריצוף הגנטי כי הווריאנט ההודי, "זן דלתא" של הנגיף, היה השכיח ביותר בקרב הנדבקים הצעירים. רובם ככולם עדיין לא התחסנו. מהירות ההתפשטות של הזן הזה גבוהה יותר משל זני הנגיף האחרים שחדרו לישראל.
עוד בעניין דומה
הבוקר (א'), רשמית, מסרה דוברות משרד הבריאות כי בהתפרצות הקורונה בשני בתי ספר בבנימינה נמצאו עד כה 45 ילדים מאומתים. מבצע הדיגום שם החל לאחר שילד אחד חלה ומאחר שבבית הספר קיימות הקבצות גיל שונות ולכן החשיפה לנדבקים רבים בעקבות מגע עם נדבק אחד גבוהה. 9 נמצאו מאומתים. כולם למעט תלמידה אחת הם חולים תסמיניים. בהמשך הורחב מבצע הדיגום לבתי ספר נוספים בבנימינה ועד כה נמצאו בהם עוד 35 מאומתים משני בתי ספר שונים. המקרים החדשים עדיין נמצאים בחקירה אפידמיולוגית בלשכת הבריאות המחוזית בחדרה. עד כה עלה כי שקיים קשר למקור ההתפרצות למשפחה אחת שחזרה באחרונה מחו"ל.
קודם לכן נמסר כי על זיהוי התפרצות קורונה גם בבית ספר יסודי במודיעין. נבדקו תלמידי כתות ו'. כל 90 התלמידים הוכנסו לבידוד. פיקוד העורף נקרא לערוך את הבדיקות יחד עם קופות החולים בעיר, לכל תלמידי אותו בית ספר. באירוע זה התברר ששני תלמידים נדבקו. ממצאי הבדיקות עד כה הוברר ש-9 תלמידים הם חיוביים לנגיף. בעקבות זאת גם דווח כי מספר מאומתי הקורונה שאובחנו במודיעין באירוע זה הוא 26 כאשר בסך הכול מדובר ב-21 תלמידים, שני מורים ושני הורים. כמו כן תושב אחד שחזר מחו"ל ואין לו קשר לאותו בית ספר.
בעקבות זאת מיהר ראש העיר מודיעין חיים ביבס להורות לבתי הספר בעירו לשוב ולחייב את התלמידים ואת הצוות החינוכי לא רק להיכנס לבידוד, אלא גם לעבור בדיקות וגם להקפיד על חובת המסכות. הורי התלמידים נקראו להימנע ככל האפשר מכניסה לשטחי מוסדות החינוך המקומיים. יחידות השיטור העירוני יערכו ביקורי פתע בבתי התושבים המבודדים ומי שלא יימצא בבידוד צפוי לקנס.
מאחר שקיים צפי לנסיעות רבות לחו"ל של ישראלים בשני חודשי החופש הגדול שהחל הבוקר, עלתה אף ההערכה שיש להתכונן לכך שכ-30% מהשבים לארץ מאותן נסיעות עלולים לייבא לכאן זני נגיף, כולל אלו ששכיחותם עד כה הייתה נמוכה. מסיבה זאת נערך משרד הבריאות, לפי דיווח של יואב אבן אמש (מוצ"ש) בערוץ 12, להחזיר את הצמיד האלקטרוני והפעלת מלוניות לצד החזרת חלק מההגבלות שהיו נהוגות עד כה למי שלא חוסן והוא מעל גיל 14. כמו כן הן יחולו על כל החוזרים לישראל ממדינות שמוגדרות כאזורי סיכון. מי שיסרב לענוד את הצמיד האלקטרוני לפרק הזמן שייקבע, יישלח לבידוד כפוי במלונית.
גורמי המקצוע במשרד הבריאות, דיווח אבן, עוקבים בדאגה אחר העלייה המפתיעה בתחלואה במדינות עם שיעור התחסנות גבוה יחסית, כמו בריטניה, איחוד האמירויות ואיי סיישל. כדי למנוע התפתחות מדאיגה גם בישראל נדונו צעדי אכיפה כנגד מפרי חובת הבידוד. במשרד הבריאות מעריכים שעם העלייה במספר הנכנסים לישראל בחודשי הקיץ, רק כ-70% מהנכנסים יהיו מחוסנים – כלומר 1 מכל 3 מקרב הנוחתים בנתב"ג יהיה לא מחוסן. בגלל החשש מכניסת וריאנטים חדשים שעלולים לסכן את מבצע החיסונים המוצלח – שבו המומחים במשרד הבריאות לדון בהפעלת אכיפת הבידוד באמצעות צמידים אלקטרוניים. הם ינתנו בנתב"ג לאנשים לא מחוסנים מעל גיל 14; למי שחזר מאחת מהמדינות בסיכון מירבי ולכן חייב בבידוד אפילו אם הוא מחוסן או מחלים: ארגנטינה, ברזיל, דרום-אפריקה, הודו, מקסיקו ורוסיה. מי שיסרב יישלח לבידוד כפוי במלונית.
בתוך כך, פרסמו הבוקר כלי התקשורת השונים על "עומסים חריגים בנתב"ג בתורים לבדיקות בעת הכניסה לישראל. החברה שזכתה במכרז לביצוע הבדיקות – בעיקר משום שהציעה מחיר נמוך בהרבה עבור כל בדיקה לעומת שתי מתחרות אחרות – התקשתה בסוף השבוע לעמוד בעומס ונוכח המחסור בעמדות בדיקה ותלונות של נוסעים-חוזרים שנאלצו להמתין זמן רב לבדיקת ה-PCR – הורה משרד הבריאות להכניסם לתחומי ישראל ללא בדיקה ובתנאי שהם ישראלים, מחוסנים באופן מלא שחזרו לארץ ממדינות שאינן מוגדרות כמצויות ברמות סיכון גבוהות עקב התחלואה הנוכחית בהן. משרד הבריאות הודיע שההחלטה לפטור מבדיקות אלו התקבלה באופן חריג וחד פעמי והשבוע יגדל מספר עמדות הבדיקה וצוותי הבודקים כדי שמחזות סוף השבוע לא יחזרו.