"אחרי שיסתיים מבצע החיסונים הנוכחי בישראל יהיה צורך לחסן גם ילדים - אחרת לא נגיע לחסינות עדר אמיתית", כך אמר הבוקר (ד') פרופ' שי אשכנזי, מומחה ברפואת ילדים ובמחלות זיהומיות ולשעבר יו"ר האיגוד הישראלי לרפואת ילדים.
עוד בעניין דומה

פרופ' שי אשכנזי, לשעבר יו"ר איגוד רופאי הילדים. "רבים מהילדים שנדבקים בקורונה הם אסימפטומטיים, אבל הם מדביקים" (צילום: יח"צ)
בראיון לרוני לינדר מ"דה מרקר" אמר עוד פרופ' אשכנזי: "כיוון שלא נחסן ילדים בשלב הראשון ועדיין לא בטוח כמה צעירים יתחסנו אחרי שיאפשרו לחסן את כל קבוצות הגיל, אזי לא נגיע לחסינות עדר אמיתית מלאה. הילדים בישראל הם שליש מהאוכלוסיה - שיעור גבוה - ולכן גם אחרי מבצע החיסונים הנוכחי תהיה עדיין אפשרות של הדבקה בקרב הלא מחוסנים, אם כי הסיכון לכך יהיה נמוך יותר ותהיה הגנה סביבתית מסוימת".
הוא הוסיף: "אנחנו יודעים היום בוודאות שהחיסונים של 'מודרנה' מגנים בשיעור גבוה מאוד – 95% - כנגד נגיף הקורונה, אבל אנחנו לא יודעים אם החיסון מונע נשאות א־סימפטומטית ואפשרות של הדבקה. ודאי שמחוסנים מדביקים פחות, אבל המיוחד והמאתגר בקורונה זה שאנשים ללא כל תסמינים עדיין מדביקים".
ילדים אינם רשאים להתחסן בשלב זה מכיוון שהחיסון מאושר רק לבני 16 ויותר. רבים מהילדים שנדבקים בקורונה הם א־סימפטומטיים, אבל הם מדביקים, ציין עוד פרופ' אשכנזי. "המסקנה היא שגם אחרי שנחסן את מרבית הקשישים והמבוגרים, אנחנו לא יכולים להפסיק עם השימוש במסיכות או לחבק ילדים בלי הגבלה, אבל ודאי שתהיה הקלה ויהיה ניתן לפתוח מקומות עבודה וענפים שונים".
על דבריו של פרופ' נחמן אש שנאמרו אתמול (ג') בראיון לרדיו 103FM ובו העריך שבתוך חודשיים אפשר יהיה לחסן גם בני 16-12, אמר פרופ' אשכנזי: "'פייזר' עורכת עכשיו ניסויים בילדים בגילאים אלה ובקרוב כנראה יפורסמו התוצאות. לגבי הילדים הקטנים יותר, תהיה שאלה אם זה בכלל אתי לתת להם במסגרת ניסוי תרכיב דמה, פלצבו, כשיש כבר חיסון יעיל ומוכח".
הוא העריך שיבוצעו מחקרי גישור בקרב ילדים קטנים יותר: "ייקחו קבוצת ילדים, ייתנו להם את החיסון ויבדקו את רמת הנוגדנים והתגובה החיסונית שלהם בהשוואה למבוגרים. צפוי שילדים ומתבגרים יגיבו טוב לחיסון לפחות כמו המבוגרים ואפילו יותר".