• יו"ר: פרופ' חגי לוין
  • מזכיר האיגוד: ד"ר ערן קופל
  • גזבר: פרופ' נדב דוידוביץ'
  • חברת ועד: ד"ר מאיה לבנטר-רוברטס
  • חברת ועד: ד"ר מיכל ברומברג
  • ועדת ביקורת: ד"ר עמוס מור, פרופ' אילנה בלמקר, פרופ' ליטל קינן בוקר
COVID-19 בישראל

שינוי במערך בדיקות הקורונה גורם לעיכוב בתוצאות בתי האבות

במשרד הבריאות הודיעו על שינוי במערך המעבדות לבדיקות הקורונה במטרה לחסוך למדינה מיליוני שקלים אך באיגוד בתי האבות טוענים: "מדובר בהעדפת חיסכון כספי על פני חיי אדם"

דיירת בבית אבות. אילוסטרציה

משרד הבריאות ביצע "שינוי במערך המעבדות הדוגמות את בדיקות הקורונה – כדי לחסוך למדינה מיליוני שקלים כחלק מההיערכות לקראת הגל השלישי", כך לפי הודעת המשרד אתמול (ד'). אלא שאיגוד בתי האבות זיהה בשינוי הזה כשל אפשרי: זמן המתנה ארוך במיוחד לקבלת תוצאות הבדיקות שנעשות במוסדות הללו, בקרב דיירים וצוות מטפל.

על פי תכנית "מגן אבות ואמהות" שמתמקדת בטיפול באוכלוסיה זאת, שכבר מתחילת המגיפה התברר שבה שיעור גבוה מאוד של נדבקים וגם נפטרים בעקבות המחלה, יש לבצע בבתי האבות פעם בשבוע בדיקת-דיגום. עד כה המשימה היתה באחריות מד"א ובדיקות הדיגום הועברו למעבדות, אך בימים האחרונים זיהו המעורבים בתכנית זאת עיכובים בקבלת התוצאות.

איגוד בתי האבות העביר אתמול מכתב למשרד הבריאות ובו התלונן: "אנו עדים באחרונה לרשלנות בלתי נתפסת בטיפול הממשלה באוכלוסיית הקשישים במוסדות לאזרחים ותיקים, במה שנראה כהעדפת חיסכון כספי על פני חיי אדם. על אף ההתרעות שלנו, בימים האחרונים היו עיכובים משמעותיים בקבלת התוצאות מבדיקות הדיגום. במקרים מסוימים העיכוב אף הגיע לארבעה-חמישה ימים. נדהמנו לגלות כי הסיבה לכך שאחת המעבדות מסיימת את עבודתה. אנחנו כבר כעשרה חודשים בתוך המשבר ולא יעלה על הדעת כי החלפת כל מערך הבדיקות בבתי האבות תתבצע ללא בקרה ופיקוח".

משרד הבריאות טוען כי השקיע בתכנית הדיגומים החדשנית לבתי האבות ודיור מוגן וסיעודי מיליוני שקלים. השינוי במערך המעבדות "נועד לתת גיבוי למעבדת מיי-הריטג' ולמעבדה הראשית של המשרד. תהליך השינוי כרוך בקשיים ונלווה אותו מקרוב כדי להקטין אותם ככל הניתן".

נושאים קשורים:  בתי אבות,  קשישים,  משרד הבריאות,  מעבדת בדיקות,  19-COVID,  חדשות,  בדיקת קורונה
תגובות