בשבועיים הקרובים יתברר אם העיכוב שחל בביצוע בדיקת קורונה ל-20 אלף אנשי הצוות בבתי האבות ובדיור מוגן יגרום להתפרצויות בהן. רק אחרי שמנהל "מגן אבות ואמהות" לטיפול בקשישים בבתי האבות, פרופ' נמרוד מימון מ"סורוקה" איים להתפטר, הוחזרו הבדיקות שדרש לבצע במוסדות הללו. כך דיווחה הבוקר (ג') רוני לינדר ב"דה מרקר".
עוד בעניין דומה

פרופ' נמרוד מימון. "הדבקה בבית אבות היא כמו אש בשדה קוצים, כל מה שסביבו נדלק". צילום: דוברות "סורוקה"
בדיווח נמסר כי בשבוע שעבר התנהל מאבק על היקף ביצוע הבדיקות ההמוניות בבתי האבות – כלי מרכזי להגנה על דיירי בתי האבות והמוסדות הסגורים שבהם מתגוררים הקשישים החלשים ביותר – סיעודיים ותשושי הנפש. הצוותים עובדים בהם בקירבה פיזית למטופלים ועוברים בתדירות גבוהה מדייר למשנהו, בנוסף לצפיפות במחלקות והקושי להקפיד על הנחיות הריחוק. ואלו רק חלק מהגורמים לכך שמוסדות אלה רגישים במיוחד להתפרצויות.
בגל הראשון של המגיפה בישראל, כ-50% מהמתים היו דיירי בתי האבות, כמה מהם היו אתרי אסון של ממש, עם עשרות מתים וחולים במצב קשה. "הדבקה בבית אבות היא כמו אש בשדה קוצים, כל מה שסביבו נדלק", התבטא פרופ' מימון. "הסיכוי של קשיש בן 80 ומעלה החי במוסד כזה להידרדר למצב קשה הוא כמעט 80% והסיכוי למוות הוא 50%. פרט לסבל האנושי הרב, המשמעות של הידבקויות המוניות בבתי האבות היא עומס אדיר על בתי החולים".
במסגרת תכנית "מגן אבות ואמהות" בכל שבוע נבדקים כל אנשי הצוות בכל בתי האבות בישראל כדי לאתר מקרבם ובשלב מוקדם נשאי קורונה ולמנוע הדבקה של דיירי המוסדות. אלא שבשבוע שעבר הונחתה הוראה מגבוה להגביל במספר הבדיקות לאנשי הצוות במוסדות משום שמספרן עלה לכ–15 אלף ביום, כשליש מכלל בדיקות הקורונה בישראל. רק לאחר שפרופ' מימון איים להתפטר אם לא יחודשו מיד הבדיקות ההמוניות הנדרשות, בהתאם לתכנית, הן חודשו בהיקף מלא.
אתמול בוצעו 19 אלף בדיקות במוסדות הללו לעובדים ומחר יבוצעו עוד 20 אלף להשלמת סבב הבדיקות עבור כ-55 אלף עובדים, שאמור היה להסתיים עוד בשבוע שעבר. את מימדי הנזק של הדחיות הללו ניתן יהיה ללמוד בשבועיים הקרובים, העריך פרופ' מימון.