דו"ח של הלשכה המשפטית של משרד הבריאות מצביע על כך שבשבוע שעבר, 27% מהנדבקים בקורונה אותרו בזכות איכונים סלולריים שמפעיל שב"כ. מתחילת השימוש בו, לפני כחודש וחצי, יותר מחצי מיליון ישראלים הוכנסו לבידוד. כך מדווחת הבוקר מיטל יסעור בית-אור ב"ישראל היום".
עוד בעניין דומה
לפי הדיווח, 2,827 נדבקים בקורונה מתוך 10,206 בשבוע שעבר נשלחו לבידוד לאחר שאותרו באיכונים הסלולריים; 3,544 אובחנו בהמשך לחקירה אנושית, והיתר בשתי השיטות או באף אחת מהן.
חקירה העלתה שכל אחד מהנדבקים באותו שבוע בא במגע, בממוצע, עם 4.2 אנשים. 43,464 קיבלו הודעות שעליהם להיכנס לבידוד. 13,586 קיבלו את ההודעה על הצורך בבידוד בעקבות חקירה אפידמיולוגית שזיהתה את מסלול ההדבקה. 13 שנדרשו להיות בבידוד סירבו לעשות זאת, או סירבו לדווח שהם כבר בבידוד. הנושא הועבר לטיפול המשטרה.
הדו"ח גם מצביע על איכונים שגויים. השגות על ההוראה להיכנס לבידוד הוגשו על ידי 22,554 ישראלים. יותר ממחצית שוחררו לאחר בירור קצר ו-48 קיבלו הודעה שמשך הבידוד שלהם קוצר.
הנתונים נמסרו מעו"ד טליה אגמון, המשנה ליועץ המשפטי למשרד הבריאות, לידי ח"כ צבי האוזר, ראש ועדת החוץ והביטחון הדורש להתנות את המשך הפעלת האיכונים בקיצור משך הבידוד מ־14 יום ל־12 יום, לאור ההשלכות הכלכליות הכבדות על המשק. נושא זה מצוי לפי שעה במחלוקת בין משרד הבריאות לוועדה שבסמכותה להאריך את תקנות האיכון.