ישראל עברה מאמש למתכונת מצב חירום נרחב ביותר, לאחר שראש הממשלה הודיע על השבתת מערכת החינוך – בתי ספר יסודיים, חטיבות ביניים, תיכוניים, מכללות, אוניברסיטאות – עד לאחר חג הפסח. בשלב זה, לא כוללת ההנחיה החדשה את גני הילדים והפעוטונים וכן מסגרות בחינוך המיוחד.
עוד בעניין דומה
אחד מהחולים החדשים בקורונה בישראל הוא תינוק בן חצי שנה – החולה הצעיר ביותר מבין 126 חולי הקורונה. מצבו טרם הוגדר. ההערכה המקובלת עד כה היא שפעוטות וילדים עד גיל 10-9, כנראה, שנדבקים בנגיף (מיעוט ככל הנראה) הם לרוב א-תסמיניים.
ראש הממשלה בנימין נתניהו בתדרוך יומי (אמש) לתקשורת שב והדגיש כי מדובר ב"עיצומו של אירוע לאומי ועולמי שלא היה כמותו בכל שנות קיומה של מדינת ישראל". הוא הודה כי אין צפי למועד סיום המשבר. גורמים בכירים במערכת הבריאות לא מוציאים מכלל אפשרות ששיעורי ההדבקה – ועקב כך גם תמותה מסיבוכי המחלה – יתקרבו לאלה שכבר נראים עתה בכמה ממדינות אירופה.
נתניהו וגם שר הבריאות יעקב ליצמן הרעיפו שבחים על עובדי מערכת הבריאות, הצוותים הרפואיים ואחרים ש"עומדים באומת בקו החזית במאבק מול הנגיף".
ראש שירותי בריאות הציבור, פרופ' איתמר גרוטו, אמר לערוץ 12 כי "ההנחה היא שיש עוד הרבה - אולי מאות ולא מן הנמנע שגם יותר – חולי קורונה שלא אותרו עד כה בישראל". הוא מסר כי הרחבת מספר הבדיקות היומיות לאימות הנגיף – לפי התכנית ל-2,200-2,000 בדיקות ביום - נועדה בראש ובראשונה לספק יותר מודיעין לקבלת תמונה מדויקת על היקף התחלואה, מיפוי נוכחות הנגיף ובכך לאפשר מתן טיפול יעיל לחולים, במיוחד הקשים וכן את אלה שניתן להסתפק עבורם באשפוז ביתי.
בשבוע הבא יתקיים במשרד הבריאות דיון מיוחד על נושא הבידוד והאשפוז הביתי.