ככל שמתרבים מקרי ה"זיקה" והמחקרים הרפואיים בקרב מי שחלו בנגיף, מצטברים יותר ויותר נתונים המעידים על פוטנציאל הנזק הבריאותי הטמון בו.
עוד בעניין דומה
רוב המחקרים הציגו ראיות לכך שהנגיף יכול לגרום למומים מולדים, אם הועבר בעקיצת יתוש לאשה הרה. במיוחד הצביעו המחקרים על הסיכון למיקרוצפליה אצל היילוד (סיכון של 13%). כמו כן, נקשר ה"זיקה" לתסמונת גיאן-בארה במבוגרים, מחלה נדירה שמוגדרת כהפרעה אוטו-אימונית ויכולה להסתיים בשיתוק ובמוות.
מחקר חדש, שפורסם ביום חמישי האחרון בכתב העת Cell, מצא כי הנגיף עלול לפגוע גם בתאי המוח של מבוגרים. למרות שהמחקר נעשה בשלב זה בעכברי מעבדה בלבד, החוקרים האמריקנים הדגישו שסיכון זה קיים גם לגבי בני אדם.
לפי המחקר, פגיעת הנגיף היא באזורי מוח שאחראים על הזיכרון והלמידה. את דו"ח המחקר הכין צוות שהובל בידי פרופ’ ג'וזף גליסון (Gleeson) מאוניברסיטת רוקפלר ופרופ’ סוז'אן שרסטה (Sujan Shresta) ממכון האלרגיה והאימונולוגיה של אוניברסיטת לה-יולה. "הנגיף עלול לחדור למוח של כל אדם בגיר ולחולל בו הרס", הסבירה פרופ’ שרסטה בראיון ל"ואשינגטון פוסט".
בתוך כך, דווח בסוף השבוע כי הנגיף התפשט כבר ביותר מ-60 מחוזות ברחבי ארה"ב, בעיקר בדרומה ובאזור פלורידה. לפי הרשויות, אנשים לא מעטים נעקצו בידי יתושים שנשאו את הנגיף וחלו במחלה, אך לא אובחנו או לא הפגינו תסמינים.
אתמול (שבת) פורסמה אזהרה רשמית לכך שהנגיף נתגלה במיאמי-ביץ', אזור תיירותי גדול בעיר מיאמי, והרשויות המליצו לנשים הרות לא להגיע לאזור בתקופה הקרובה.
תגיות:
הנגיף זיקה, נשים הרות, מיקרוצפליה, פגיעה במוח