לקראת החורף הקרוב, ותחילת עונת השפעת, התחסנו אתמול (א') שר הבריאות יעקב ליצמן ומנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב. האירוע נועד להדגיש את חשיבות ההתחסנות נגד המחלה העונתית. מי שחיסן את השניים היה פרופ' איתמר גרוטו, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד.
עוד בעניין דומה
השר ליצמן אמר: "התחסנתי נגד שפעת כדי לתת דוגמא אישית ולחזק את חשיבות ההתחסנות לקראת החורף. השפעת מאיימת בכל שנה על הציבור ואנשים רבים חולים בשפעת ובסיבוכיה הקשים, לכן חשוב מאוד להתחסן. אני קורא לציבור כולו להתחסן, כי זה מגן גם על בני המשפחה. החיסון הוא הדרך היעילה לשמור על הבריאות ולמנוע אשפוזים מיותרים".
משרד הבריאות פירסם בתחילת החודש הנחיה הקובעת כי על כל אנשי הצוות הרפואי להתחסן העונה נגד שפעת, ומטיל את האחריות לביצוע החיסונים המקיפים על מנהלי המוסדות הרפואיים ברחבי הארץ.
ארגון הבריאות העולמי הודיע בסוף השבוע, כי הוא צופה שזני נגיף השפעת הנפוצים ביותר בעונת השפעת הנוכחית יהיו A (קליפורניה ושוויץ) ו-B (פוקט). אלו נכללים בהרכב תרכיב החיסון שבו הצטיידו קופות החולים בישראל. בסך הכול נרכשו יותר מ-1.5 מיליון מנות חיסון.
החיסון ניתן במרפאות הקהילה או במרפאות רופאי המשפחה העצמאיים – ובחינם. ההמלצה היא, שיש לסיים את ההתחסנות עד סוף נובמבר כדי שיהיה יעיל. עם זאת, ניתן להתחסן גם עד שעונת השפעת תהיה בשיאה (בערך באמצע החורף).
בשנה שעברה, שיעור ההתחסנות בישראל היה גבוה יחסית – 21% מכלל האוכלוסייה. עם זאת, כאשר השפעת התפשטה התברר כי הרכב החיסון שיוצר לא תאם את התחזיות המוקדמות. במשרד הבריאות מקווים שעובדה זאת לא תמנע התחסנות מאסיבית של האוכלוסייה, לפחות כמו בשנה שעברה.