כתב העת JAMA Psychiatry פירסם בשבוע שעבר מחקר שנעשה בידי צוות פסיכיאטרים מאוניברסיטת קולומביה בניו-יורק, בראשות ד"ר מארק אולפסון (Mark Olfson), שמצא כי חלה עלייה בשנים האחרונות בשיעור בני-העשרה והבגירים הצעירים בארה"ב שמקבלים מרשמים לתרופות אנטי-פסיכוטיות.
עוד בעניין דומה
למרות שהתופעה ידועה, לפי המחקר חלק ניכר מהם לא מקבלים אותן מפסיכיאטרים מומחים למתבגרים, ורוב המשתמשים הם צעירים שמבקשים את התרופות לטיפול בהפרעת קשב וריכוז (ADHD).
לדברי החוקרים, מקרב 7 מיליון מרשמים לתרופות אנטי-פסיכוטיות עבור בני עשרה, רק 29%-39% נרשמו על-ידי פסיכיאטרים מומחים לטיפול במתבגרים
למרות שמדובר בעלייה קטנה, עורכי המחקר רואים בכך בעיה המחייבת התייחסות. בשנת 2006 שיעור נוטלי תרופות אנטי-פסיכוטיות בארה"ב עלה מ-1.10% ל-1.19%. בגילאי 24-19 העלייה היא מ-0.69% ל-0.84%. בארה"ב, על-פי הערכות, יש כיום 74 מיליון ילדים ובני נוער מתחת לגיל 18.
המחקר מבוסס על ניתוח נתונים לגבי מרשמי תרופות שנאספו מרשומות של בתי מרקחת, בשילוב עם נתונים ממאגרי מידע רפואי.
עורכי המחקר אספו את הנתונים לגבי התרופות הללו:
Abilify (aripipirazole) , Risperdal (risperiodone) , Seroquel (quetiapine) , (Zyprexa/olanzapine)
מהנתונים עלה, כי דווקא בקרב ילדים בגילים 6-1 חלה ירידה במרשמים מ-0.14% בשנת 2006 ל-0.11% בשנת 2010, ובקרב בני 12-7 הירידה היא מעטה יותר – מ-0.85% ל-0.80% בקרב בני 18 ומטה הסיבה השכיחה ביותר לקבלת התרופות היא ADHD.
התרופות האנטי-פסיכוטיות מאושרות בארה"ב לשימוש בקרב אנשים הסובלים מהפרעות פסיכוטיות כמו הפרעה דו-קוטבית, סכיזופרניה, ולשם הפחתת אגרסיביות. בקרב צעירים הן מאושרות גם לטיפול בבעיות קוגניטיביות מסוימות. עורכי המחקר הצביעו על כך, שמקרב כ-7 מיליון מרשמים לתרופות האנטי-פסיכוטיות עבור בני עשרה, רק 29%-39% נרשמו על-ידי פסיכיאטרים מומחים לטיפול במתבגרים.