• יו"ר: פרופ' חגי לוין
  • מזכיר האיגוד: ד"ר ערן קופל
  • גזבר: פרופ' נדב דוידוביץ'
  • חברת ועד: ד"ר מאיה לבנטר-רוברטס
  • חברת ועד: ד"ר מיכל ברומברג
  • ועדת ביקורת: ד"ר עמוס מור, פרופ' אילנה בלמקר, פרופ' ליטל קינן בוקר
חדשות

בג"ץ צפוי לדון ביולי בעתירה נגד ביטול הפלרת המים בישראל על ידי השרה לשעבר גרמן

את העתירה הגישו רופאים ומומחים לבריאות השן שיצאו נגד החלטת שרת הבריאות לשעבר לבטל את ההפלרה; בשבוע שעבר התפרסם מחקר הקושר את הפלרת המים בארה"ב לעלייה בהפרעת קשב וריכוז (ADHA) בקרב ילדים ונוער; פרופ' יונתן מן: "כל חודש מתפרסמים מחקרים סותרים בנושא"

שרת הבריאות יעל גרמן ופרופ' יוג'ין קנדל בעת הצגת מסקנות הוועדה לחיזוק הרפואה הציבורית (צילום: פלאש 90)
שרת הבריאות יעל גרמן ופרופ' יוג'ין קנדל בעת הצגת מסקנות הוועדה לחיזוק הרפואה הציבורית (צילום: פלאש 90)

בג"ץ צפוי לדון ביולי הקרוב בעתירה שהגישו רופאים בכירים וגורמים מקצועיים נוספים בתחום הבריאות נגד החלטת שרת הבריאות לשעבר, יעל גרמן, לחדול מהפלרת מי השתייה בישראל.

העותרים הדגישו בעתירתם, כי השרה קיבלה את ההחלטה בניגוד להמלצות אנשי המקצוע, בכלל זה בכירים במשרד הבריאות. המשרד פירסם לפני כשבוע דו"ח הקורא להחזיר את ההפלרה לאור מצב העששת הקשה בשכבות סוציות-אקונומיות נמוכות בישראל.

פרופ' יונתן מן: "גורמי הרפואה הגדולים והחשובים בעולם לא מצביעים על כך שיש איזושהי בעיה, ולו הקטנה ביותר, עם הפלרת מי השתייה"

אחד מיוזמי העתירה, פרופסור יונתן מן, מנהל המחלקה לרפואת שיניים קהילתית במרכז הרפואי "הדסה" עין כרם, אמר בשבוע שעבר ל"דוקטורס אונלי", כי לפני ימים אחדים התבשרו העותרים כי נקבע המועד לדיון בבג"צ וכי "אנחנו מקווים שהנושא הזה ייפתר בחיוב".

הפלרה במוקד מחקר מדעי

סוגיית הפלרת המים, שיש מדינות מפותחות התומכות בה ויש שמתנגדות לה, זוכה גם לתשומת לב מהקהילה הרפואית ברחבי העולם.

החודש פורסמו שני מחקרים נוספים בתחום. בעוד האחד מצביע על תרומת ההפלרה לבריאות הפה של אוכלוסיית הקשישים, השני מצביע על כך שלהפלרת מים בארה"ב יש קשר אפשרי לשיעור גבוה יותר של הפרעות קשב וריכוז (ADHD).

המחקר הראשון, שהצביע על יתרונות הפלרת המים עבור האוכלוסייה המבוגרת, פורסם ב-10 במארס ונערך בבית הספר למדעי רפואת השיניים בטריניטי קולג' בדבלין, אירלנד. המחקר השני, שנעשה על ידי פסיכולוגים בארה"ב, פורסם בכתב עת העוסק בבריאות הסביבה וצוטט בהרחבה בשבועון "ניוזוויק".

בחודש שעבר פורסם דיווח על מחקר אחר, לפיו ייתכן שיש קשר בין הפלרת המים למצבי דיכאון ולעלייה במשקל, ואולי גם על השפעה על תת-פעילות בלוטת התריס, אבל זאת עקב טווח המינון של ההפלרה.

פרופסור מן אמר בתגובה למחקרים, כי "כמעט מדי חודש מתפרסמים בנושא מחקרים הסותרים זה את זה. לרוב עומדים מאחוריהם גופים אינטרסנטים. גורמי הרפואה הגדולים והחשובים בעולם, לרבות ה-WHO וה-CDC, לא מצביעים על כך שיש איזושהי בעיה - ולו הקטנה ביותר - עם הפלרת מי השתייה, ואין מקום לחששות. אילו היה בידיהם אפילו שמץ של מידע אחר – הם היו מורים מיד על הפסקת ההפלרה של מי השתייה בכל מקום".

נושאים קשורים:  חדשות,  הפלרה,  ADHD,  בג"ץ,  משרד הבריאות,  יעל גרמן,  הפרעות קשב וריכוז
תגובות
אנונימי/ת
22.03.2015, 12:21

בזבוז זמן.
לא מתפקידו של בג"צ להתערב בכך. זה במסגרת סמכויותיו של השר.