• יו"ר: פרופ' חגי לוין
  • מזכיר האיגוד: ד"ר ערן קופל
  • גזבר: פרופ' נדב דוידוביץ'
  • חברת ועד: ד"ר מאיה לבנטר-רוברטס
  • חברת ועד: ד"ר מיכל ברומברג
  • ועדת ביקורת: ד"ר עמוס מור, פרופ' אילנה בלמקר, פרופ' ליטל קינן בוקר
חדשות

ארה"ב: בית חולים בניו ג'רזי דרש 9,000 דולר על חבישת חתך באצבע

המקרה, שחושף את מורכבות התמחור בין בתיה"ח לחברות הביטוח, מסעיר את ניו-ג'רזי בעקבות תוכנית תחקירים בערוץ טלוויזיה מקומי

מחירי הטיפול הרפואי בארה"ב שוברים שיאים: בית חולים אמריקאי חייב גבר שטופל בחבישה בשל פציעת חתך באצבעו ב-9,000 דולר.

תחקיר של ערוץ 4 ניו-יורק, ברשת הטלוויזיה האמריקנית NBC, העלה כי בית החולים Bayonne Medical Center בניו-ג'רזי חייב בסכום הדמיוני הזה מורה מקומי שהגיע לחדר המיון שלו לטיפול בפציעת חתך באצבע האמה שלו. הפציעה נגרמה כאשר ביצע עבודת נגרות פשוטה באמצעות פטיש תפסן (Claw Hammer). הוא המתין כמה ימים אבל הפצע לא נרפא, ונראה היה שהחתך לא "נסגר". לכן, פנה לחדר המיון של בית החולים כדי לקבל טיפול. הוא ביקש לברר אם יש צורך בתפרים.

האחות בחדר המיון קבעה כי אין צורך בפעולת איחוי או בתפרים, וגם לא בצילום רנטגן. במקום זאת, על האצבע נמרחה משחה אנטי-בקטריאלית ובוצעה חבישה. בחשבונית המפורטת שהוגשה לצורך תשלום בעד הטיפול נכתב: 8,200 דולר בעבור פנייה לחדר המיון, 180 דולר בעבור זריקת טטנוס, 242 דולר בעבור חומרי חבישה סטריליים, 8 דולר בעבור משחה אנטי-בקטריאלית. כמו כן, התווספו לחשבון כמה מאות דולרים כתשלום בעד שירותי אחות. בסך הכול הסתכם החשבון בקרוב ל-9,000 דולר.

בתגובה לפרסומים, האשים נשיא ומנכ"ל בית החולים את חברת הביטוח של הפצוע בדרישת התשלום הגבוהה. לדבריו, החברה סירבה לשאת ולתת עם בית החולים על ההנחות המקובלות הניתנות למבוטחים בה (כמו גם בשאר חברות הביטוח), ולכן המחירים שנגבו הם "מחירי תקרה" גבוהים.

מסתבר, כי לפני שש שנים חברה בשם Carepoint Health רכשה את בית החולים בניו-ג'רזי, כאשר עמד על סף פשיטת רגל ופיטורי 1,000 עובדים. החברה שמרה על המשרות, אך הפכה את בית החולים ל"עסק למטרת רווח". בית החולים לא שינה את לוח התעריפים בעד השירותים הרפואיים השונים שהוא מעניק למבוטחי חברת ביטוח הבריאות United Healthcare. "תמחור כה גבוה בעד טיפול כנ"ל נוגע רק למיעוט מקרב המטופלים שלנו, שחברת הביטוח שלהם סירבה לנהל איתנו מו"מ על תעריפים חדשים והוגנים יותר", הסביר מנכ"ל בית החולים

הפרשה מסעירה בימים אלו את מדינת ניו-ג'רזי ולתמונה נכנסו גם כמה מחוקקים, הדורשים לקבוע "מחירי תקרה שפויים" לפניות לרפואה דחופה בכל המרכזים הרפואיים. חברות ביטוחי הבריאות במדינת ניו-ג'רזי נהנו בשנה האחרונה באופן מיוחד מרווחי שיא – מיליארדי דולרים – בעוד בתי החולים נאבקים על המשך קיומם ועל אחדים מהם מרחפת סכנה סגירה, נאמר בתחקיר שערכה רשת הטלוויזיה. הרשת ציטטה גורמים רפואיים שקבעו כי עלות הטיפול שעבר אותו פצוע באצבעו עומדת על 1,000-400 דולר לכל היותר.

לאחר שידור התחקיר, הציג בית החולים חיוב אחר בעד הטיפול (שאותו הגיש לחברת הביטוח), העומד רק על 6,640 דולר. את ההפרש לעומת הסכום המקורי שדרש הטיל על המטופל. בהתערבות תחקירני הטלוויזיה גם הדרישה הזאת בוטלה.

נושאים קשורים:  חדשות,  חדר מיון,  רפואה פרטית,  רפואה דחופה,  ארה"ב,  חברות ביטוח,  ניו ג'רזי,  עלות שירותים רפואיים
תגובות
גאי
14.08.2014, 22:08

הרפואה מורמת מעם שם באמריקה. מחירים כאלה זה רק מעצם הפנייה לשירות הרפואי גם אם אין שום בעייה מהותית

אהרן הכהן
14.08.2014, 22:38

נראה לפי הכתבה שלחברת הביטוח לא היה חוזה עם בית-החולים הזה.
במקרים כאלה יכול בית-החולים לגבות כל סכום העולה בדעתו.
המבוטח צריך לברר מראש אם יש חוזה כזה או אין (במקרי חרום מכסה חברת הביטוח את הטיפול גם ללא חוזה).
כאשר נחתם חוזה, נקבעת מסגרת מחירים לכל סוגי הטיפול, וחברת הביטוח משלמת לפיה.

זאב הכהן
15.08.2014, 00:12

זאת כל הבעיה - הסכומים אותם מרשה לעצמו בית החולים לגבות (כל סכום העולה על דעתו). גובה סכומים אלו הוא העוות הבסיסי.

אהרן הכהן
15.08.2014, 14:42

ארה"ב איננה מדינה סוציאליסטית. בית-חולים הוא עסק, בד"כ למטרות רווח. זו השיטה הקפיטליסטית.
כפי שהפציינט יכול לבחור את בית-החולים בו יטופל (למעט מקרי חירום - ראה תגובתי הקודמת) כך יכול המגיב לבחור את ארץ מגוריו, או לצבור תנופה פוליטית ולנסות לשנות את השיטה.